يکي از سواحل اين منطقه به نام \"ساحل طلايي\" زيستگاه و مامن اصلي لاکپشتهاي بينظير قبرس است که متاسفانه از بخت بد اين جانوران صبور و بي آزار به تازگي مرکز توجه گردشگران داخلي و خارجي هم شده است.
نام دو گونه از لاکپشتهايي که در اين سواحل تخمگذاري ميکنند در ليست جانوران در معرض انقراض سازمان ملل متحد آورده شده است که حضور گردشگران بر اين تهديد ميافزايد.
اداره محيط زيست قبرس اعلاميهها و دستورالعملهاي بسياري را براي بقاي اين جانوران و چگونگي استفاده از سواحل منتشر کرده اما هيچ کدام مورد التفات سازمان گردشگري قرار نگرفته است.
بگومگوها و کشمکشهاي بين اين 2 حوزه هيچ پاياني ندارد و تعداد لانهها نيز هر روز کمتر از ديروز ميشود.
در اين حال دانشگاه فني خاورميانه مستقر در ترکيه نيز به جمع حاميان لاکپشتها پيوسته و در حال بررسي منطقه براي کم کردن آسيبهاي صنعت گردشگري به محيط زيست است.
يکي از محققان محيط زيست ميگويد شايد تنها کاري که در حال حاضر بخش گردشگري ميتواند براي اين لاکپشتها انجام دهد اين است که اجازه ندهد چراغهاي ساحل و رستورانهاي اطراف ساحل در ابتداي عصر روشن شوند چرا که با اين کار لاکپشتها زمان را گم کرده و در حقيقت قادر به تخمگذاري صحيح نيستند اما اين درخواست هم بي پاسخ باقي مانده است و لاکپشتها با شکمي پر از تخم يا به دريا ميروند يا ميميرند.
S/H/110
انتهای پیام/