شايان ذکر است سکههاي قديمي در نواحي مديترانه 10 درصد کمتر از قيمت بازار به فروش ميرسد و آمريکاييها سعي ميکنند براي خريد به منطقه بروند و با قيمتهاي بسيار نازل آثار تاريخي قبرس را به آمريکا بياورند.
در ماه ژوئن دپارتمان دولت ورود سکههاي قبرسي با قدمت قرن 6 پيش از ميلاد به آمريکا را ممنوع کرد که البته هيچ تأثيري در دادوستدها نداشت و به کلي فراموش شد.
\"نيکو لاسبرنسن\"، در مراسم ويژهاي در واشنگتن بهعنوان عضو دپارتمان دولتي گفت: ميراث باستاني نبايد معامله شود و به دست دلالان بازارها بيافتد اما گويا دولت آمريکا به اين موضوع بهطور جدي نميپردازد.
در سالهاي اخير و عده باز پس دادن بسياري از ميراث باستاني و فرهنگي به کشورهاي اصلي خود از طرف آمريکا داده ميشود اما از تمام وعده تعداد انگشتشماري محقق ميشوند.
مقامات دولتي آمريکا براي جلوگيري از ورود غيرقانوني عتيقهجات و سکههاي قبرسي نيز قوانين جديدي را وضع کردهاند که اميد ميرود يکي از آنها اجرايي شود.
در کشور قبرس مکانهاي باستاني و تاريخي بسياري وجود دارد که هنوز بهطور سالم و دست نخورده باقي ماندهاند و باستانشناسان درصدد فعاليت در اين مناطق هستند اما غارتگران و دلالان اين فرصت را از بين ميبرند و به نفع خود سودجويي ميکنند.
M/109
انتهای پیام/