مصريان قبل از تمدن بين‌النهرين گسترش شهرنشيني داشتند

به گزارش ميراث آريا (chtn)، کشف اخير، اطلاعات جديد از زواياي ناشناخته مصر باستان را در اختيار باستان‌شناسان قرار داد و آن توسعه شهري تمدني بود که تنها در بناهاي بزرگ خود مشهور بود.

باستان‌شناسان دانشگاه شيکاگو در شهر تل ادفو (tell edfu) مصر موفق به کشف بقايايي از هفت سيلو بزرگ غله و يک سالن اداري شدند که نشان دهنده توسعه شهري در اين منطقه بود.

زاهي هاواس، رئيس مجمع عالي باستان‌شناسي مصر گفت: بسياري از اين مناطق بر اثر گسترش مزارع و ساختمان‌هاي جديد طي سال‌ها کاملاً ناپديد شده بودند و همين موضوع باعث شد تا اکثر باستان‌شناسان، تمدن بين‌النهرين را سرآغاز زندگي شهري بدانند.

جيل اشتين، رئيس موسسه شرق‌شناسي دانشگاه شيکاگو گفت: تاکنون تمرکز باستان‌شناسان در کشف معابد و مقبره‌هاي قديمي مصر بوده است در حالي که بقاياي شهرهاي مصري کاملاً ناديده قرار گرفته شده بودند.

وي افزود: چنين شهرهايي يا در زير شهرهاي جديد مدفون شده و يا براثر فعاليت‌هاي کشاورزي ويران شده بودند. شهر تل ادفو يکي از کمياب‌ترين مناطقي است که هم‌اکنون در دسترس مطالعات تخصصي کارشناسان قرار گرفته است.

باستان‌شناسان معتقدند وجود چنين منطقه‌‌هايي در مصر بي‌شمار است که مي‌تواند افق‌هاي جديدي را در تمدن گذشته اين کشور به وجود آورد.
109/

انتهای پیام/

کد خبر 138704125