هرم مخروبه، سلطه تمدن سودان بر مصر را آشکار کرد

به گزارش ميراث آريا (chtn)، باستان‌شناسان دريافتند منطقه‌اي در شمال سودان که پيش از اين مرداب و جاده‌اي دور افتاده محسوب مي‌شد پيش از ميلاد مسيح پايگاه نظامي قدرتمندي را تشکيل مي‌داده است.

باستان‌شناسان با کشف بقايايي از يک هرم مخروبه مملو از جواهرآلات با قدمتي نزديک به سده هفتم قبل از ميلاد و ظروف سفالي ترک در خطوط ساحلي غيرقابل کشتيراني رود نيل و ابزارآلات موسيقي باستاني فرضيه‌هايي مبني بر وجود تمدني نيرومندتر از مصر در اين دوران را ابراز کردند.

درک ولبسي از باستان‌شناسان موزه بريتيش انگلستان که به دعوت از مقامات سودان براي انجام کاوش‌هاي باستان‌شناسي به اين کشور سفر کرده بود گفت: ميزان ثروت موجود در منطقه و چگونگي آن هنوز مشخص نيست اما کشف اجساد موميايي شده سالم و جسد کامل گاوي با چشمان روغني نکات قابل توجهي را براي ما آشکار کرد.

وي افزود: اين يافته‌ها به راحتي تاريخ و جغرافياي امپراتوري کوشيها (kushite) در سودان را تغيير داده و آن را به 2500 تا 1500 سال قبل از ميلاد مسيح همزمان با شکوه مصري‌ها پس از ساخت اهرام ثلاثه مي‌کشاند.

ولسبي با اشاره به نادرست‌ بودن تمام نظريه‌هاي قبلي مبني بر وجود فقر و خصلت تهاجمي ساکنان اين منطقه تصريح کرد: منطقه‌اي که سابقا متروک و دور افتاده تصور مي‌شد، امروز جاي خود را به پايگاه نظامي قدرتمندي داده است.

مسئولان موزه بريتيش انگلستان اعلام کردند بسياري از آثار و اشيا به دست امده از اين منطقه اوايل سال آينده به نمايش در مي‌آيند./109

انتهای پیام/

کد خبر 138707279