کشف قبرستان قرون وسطي گرجي‌ها در قبرس

به گزارش ميراث آريا (chtn)، اين قبرها که در چهار گوشه صومعه قرار دارند به قرن‌هاي پانزدهم و شانزدهم ميلادي تعلق داشته و بقايايي از ظروف سفالي و شيشه‌اي با خطوط يوناني و گرجستاني نيز روي آنها نوشته شده بود.

سازمان باستان‌شناسي قبرس در اطلاعيه‌اي آثار به دست آمده از اين قبرها را به اين شرح اعلام کرد: پس از عمليات اکتشاف، 290 سکه متعلق به قرون 14 و 15 به همراه مقادير زيادي از ظروف شيشه‌اي و آهني، برنزي، سنگي و استخواني نيز به دست آمد. طرح ساخت صومعه و مواد به کار گرفته شده در ساخت آنها اهميت فراواني داشته و تصويرگر روابط قبرس و گرجستان در قرون وسطي را نشان مي‌دهند.

علاوه بر قبرها، استخري نسبتا بزرگ با طول 10 متر، عرض سه متر و عمق پنج متر با حفره‌هاي مخصوص انتقال آب در بخش جنوبي صومعه نيز کشف شد که قدمتي قديمي‌تر از قبرها داشته و به قرن‌هاي دهم تا يازدهم ميلادي مرتبط بوده است.

باستان‌شناسان معتقدند، آثار به دست آمده به همراه دست نوشته‌هاي موجود بر روي آنها نشان از زمان حضور گرجستاني‌ها در قبرس و تاسيس اين صومعه به دست شاه ديويد سوم در دهکده جياليا (Gialia) است که تنها صومعه گنبد دار قبرس با سه محراب را تشکيل داده است.

صومعه جياليا بسيار مهم بوده و همواره تحت مراقبت سلاطين گرجي قرار داشته است. در قرن‌هاي يازدهم و پانزدهم، اين صومعه کارگاهي براي نوشتن کتابهايي شد که از زبان يوناني به گرجي ترجمه شده بودند.

اين صومعه در قرن شانزدهم هنگام حمله امپراتوري عثماني به قبرس ويران و به متروکه‌اي تبديل شد./109

انتهای پیام/

کد خبر 1387082313