بررسي راز تکامل لا‌ک‌پشت‌ها با فسيل لاک‌پشت 220 ميليون ساله

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌ بررسي فسيل‌هاي لاک‌پشت‌هاي 220 ميليون ساله نشان داد، هيچ پوششي سطح پشتي لاک پشت‌ها را در بر نگرفته و فقط لايه‌هايي محافظ سطح زيرين يا قسمت شکم آنها را پوشش مي‌داده است.

به عقيده ديرينه‌‌شناسان پوسته محافظي لاک‌پشت‌ها ابتدا با رشد استخوان دنده‌ها از قسمت زيرين بدن اين موچود يا شکم آن آغاز شده و سپس با امتداد يافتن در قسمت پشت اين حيوان به يکديگر متصل شده و حفاظ پشتي آن را همانند شکل لاک‌پشت‌هاي امروزي در آورده است.

برخي ديگر از محققان معتقدند، حفاظ استخواني لاک پشت‌ها به سبب اتصال زايده‌هاي زرهي موجود بر روي پوست آنها به و جود آمده، زايده‌هايي که اوستدورم(osteoderm) نام داشته و سطح بدن برخي از دايناسورها و يا خزندگان امروزي همچون تمساح‌ها را مي‌پوشاند. اما اين لاک‌پشت‌ها هيچ زايده زرهي روي بدن خود نداشتند.

چان لي از موسسه فسيل‌شناسي مهره داران آکادمي علوم پکن گفت: تاکنون هيچ اثري از وجود چنين زايده‌هايي روي بدن لاک‌پشت‌ها مشاهده نشده است بلکه حلقه گم شده در تکامل لاک‌پشت‌ها را بايد در چگونگي گسترش استخوان دنده‌ها و سطوح عصبي موجود در پشت آنها جستجو کرد.

با اين وجود، مطالعات دانشمندان در چگونگي تکامل جنين لاک‌پشت‌ها، نحوه شکل گيري لاک ‌‌‌آنها را شبيه به نظريه‌هاي آنان مبني بر گسترش دنده‌‌ها از سطح شکم به سمت پشت نشان داده است./109

انتهای پیام/

کد خبر 138709172