ميراث جهاني هند، در حال نابودي

به گزارش ميراث آريا (chtn)، عدم نگهداري مناسب، نبود نيروي انساني کافي، بودجه مالي اندک، بارندگي‌هاي فراوان و شور بودن بيش از حد خاک محيط، دلايل مقامات سازمان‌هاي ذي‌ربط در توجيه سهل‌انگاري‌هاي طولاني‌شان در محافظت و مراقبت از معبد باستاني پاهارپور و آثار سفالي موجود در آن به شمار مي‌روند.

اين معبد که در فاصله سال‌هاي 770 تا 810 ميلادي بنا شده و در سال 1985 در فهرست ميراث جهاني يونسکو به ثبت رسيده است، امروزه به دليل نگهداري ضعيف، روز به روز بر اثر فرسايش بخشي از آن ويران و تخريب مي‌شود.

محبوب العالم يکي از نگهبانان سابق معبد پاهارپور با بيان مطالب فوق گفت: در سال 2004 بيش از 2300 مجسمه و الواح سفالي در اين معبد به دست آمد که تاکنون بيش از 590 مجسمه به دليل شوري بيش از حد خاک، بارش باران، محافظت نشدن و عوامل ديگر به صورت کامل از بين رفته‌اند.

وي خاطرنشان کرد: حداقل 1810 مجسمه سفالي ديگر نيز که در انبار اين معبد قرار دارند به دليل نبود امکانات مراقبتي کافي در خطر نابودي و ويراني کامل به سر مي‌برند.

مجسمه‌هاي سفالي معبد باستاني پاهارپور، شکل‌هايي از مردان، زنان، گل‌ها و حيواناتي را به تصوير مي‌کشيد که امروز اين نقش‌ها و مجسمه‌ها تقريبا از بين رفته و يا در پوششي از تارهاي عنکبوت‌ بدون هيچ گونه مراقبتي تنيده شده اند./109

انتهای پیام/

کد خبر 1388020834