شهر 1600 ساله ترکيه از زير خاک بيرون کشيده شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌ اين شهر بندري باستاني که در هنگام حفاري باستان‌شناسان در نزديکي يکي از قديمي‌ترين سکونتگاه‌هاي ترکيه واقع در 20 کيلومتري شهر قديم استانبول يافت شده حاصل تحقيقات يکساله محققاني است که بر اساس نقشه‌هاي به دست آمده از جغرافيا دانان سده‌هاي پيشين فعاليت هاي خود را آغاز کرده بودند.

شناسايي خرابه‌هايي از يک بندر و کشف اشيا و ظروفي سراميکي و يافته‌هايي مشابه درکنار نشانه‌هاي به دست آمده از شبکه‌هاي جاده‌اي به کمک تصاوير هوايي، احتمالات بيشماري را مبني بر وجود شهري قديمي در اين منطقه به وجود آورد.

اين شهر بندري قديمي که حفاري کامل آن نزديک به يک قرن به طول خواهد انجاميد،‌ به گونه‌اي شناسايي و توسعه مي‌يابد که پيش از آن شهرهاي باستاني افسوس و چند شهر باستاني ديگر شناسايي شده بودند.

سنگول آيندگون، سرپرست تيم تحقيق گفت: سازه‌هاي ديگري نيز همچون ستون‌ها و درهايي که احتمالآ به يک معبد قديمي تعلق دارند در اين منطقه به دست آمده که اهميت اين شهر را به عنوان يک منطقه باستاني بالا مي‌برد.

هاکان اونيز، باستان‌شناس دريايي دانشگاه مديترانه شرقي نيز با اشاره به يافته‌هاي اين بندر قديمي گفت: سازه‌هاي ساختماني به دست آمده از اين شهر را يک اسکله، يک بندر و يک برج فانوس دريايي که در دورترين نقططه شهر قرار دارد، تشکيل داده اند.

وي، تداوم بررسي‌هاي بيشتر براي يافتن آثار ديگر از ساکنان اين شهر که ارتباط آن با درياي مرمر سابقه اي 1000 ساله دارد، لازم و ضروري دانست.

کارشناسان اين شهر باستاني يا باتونئا را، يکي از‌150 شهر باستاني مي‌دانند که به تازگي در کاوش‌هاي باستان‌شناسي کشف شده اند./109

انتهای پیام/

کد خبر 1388053143