کشف گورستاني جديد، از تمدن قديم مکزيک

به گزارش ميراث آريا(chtn)، محققان موسسه ملي تاريخ و مردم شناسي مکزيک قدمت اين گورستان را 700 تا 1200 سال تخمين زده و آنرا يکي از سالم‌ترين مناطق گورستاني کشف شده در اين کشور دانسته اند.

خوان خوزه آنزالدو،‌ باستان‌شناس موسسه ملي تاريخ و مردم شناسي مکزيک گفت: آثار و نشانه‌هاي کشف شده در اين منطقه همچون پنج جمجمه، چند مجسمه کوچک و تکه‌هايي از ظروف سراميکي دفن شده هنگام عمليات زهکشي منطقه قديمي تامازولا در غرب مکزيک به دست آمدند.

وي با اشاره به اينکه برخي از جمجمه‌ها به دليل استهلاک لايه‌هاي دروني چاه‌هاي منطقه حالت معمولي خود را از دست داده اند افزود: نفوذ آب به داخل برخي قبرها بخشي از شکل ظاهري جمجمه‌ها را تخريب کرده ولي قسمت عمده آنها کامل و سالم باقي مانده به نحوي که مي‌توان سوراخ شدن فرق يکي از جمجمه‌ها به وسيله شاخ 42 سانتي‌متري کرگدن را به خوبي تشخيص داد.

اين باستان‌شناس خاطر نشان کرد:‌ هنوز نمي‌توان به درستي اعلام کرد که آيا اين سرها براي برخي بازي‌هاي مذهبي ساکنان اين منطقه از بدن‌هاي مردگان جدا شده اند يا خير، ‌زيرا در سنت اقوام ساکن اين منطقه جدا کردن سر برخي محکومان و بازي کردن با‌ آنها امري رايج بوده است.

علاوه بر آنچه گفته شد آثار ديگري همچون، پنج مجسمه کوچک با پايه‌هاي سه‌گانه، يک فر آشپزي با درپوش، سه ديگ گرد، دو ديگ گود و ضخيم و مقاديري از اشيا سراميکي نيز در اين منطقه کشف شد.

باستان‌شناسان قدمت هريک از اشيا به دست آمده را به يکي از دوره‌هاي تمدن مکزيک، صدها سال پيش از ورود اروپايي‌ها نسبت داده و آنها را براي نمايش عمومي به نمايشگاهي در شهر تامازولا فرستادند.

براساس متون تاريخي، مکزيک، پيش از ورود اسپانيايي‌ها در اوايل قرن سيزدهم و استعماري 300 ساله،‌ بيش از 3000 سال مرکز تمدن‌هاي بزرگ امريکاي لاتين همچون اولمک و مايا بوده است./109

انتهای پیام/

کد خبر 1388060847