دانشمندان مدل هاي ديجيتالي اماکن ميراث جهاني را مي سازند

به گزارش ميراث آريا(chtn)، اين کار تحقيقي بخشي از پروژه ي بريتانيا است که در آن ابعاد دقيق مکان هايي مانند آکروپليس آتن و ديوار بزرگ چين ثبت مي شود.
تيم مشترکي از مدرسه ي هنر گلاسکو و سازمان اسکاتلند تاريخي به همراه اعضاي بنياد سي آرک که چندين مکان در معرض خطر را شناسايي کرده اند، هم اکنون در حال بررسي 10 مکان ميراث جهاني در بريتانيا هستند.

کريس مک گرگور از سازمان اسکاتلند تاريخي اظهار داشت: \"هدف از اين برنامه تهيه ي پايگاه داده هايي عظيم از نقشه هاي دقيق اين اماکن در جهت نگهداري يا حتي باز سازي آنها است.\"

وي با اشاره به اينکه با استفاره از اسکن ليزري مي توان بناهاي تاريخي تصويري ساخت افزود: \"ممکن است اين اماکن به هر دليلي از جمله بلاياي طبيعي، تغييرات جوي و يا حتي جنگ تخريب شوند.\"

مک گرگور بوداي باميان افغانستان را مثال زد، دو مجسمه ي يادبود از بودا که طي قرن ششم در بخشي از يک صخره حکاکي شده بودند و در سال 2001 توسط طالبان ويران شدند.
وي معتقد است از دست دادن ميراث فرهنگي باستان شناختي و معماري به بحراني جهاني تبديل شده که براي جمع آوري اسناد معتبر در جهت حفظ آنها، تلاش گسترده اي لازم است.

مک گرگور در پايان افزود: \"اسکن ليزري تکنولوژي جديدي نيست، اما استفاده از آن در بررسي اماکن ميراث جهاني رويکردي جديد خواهد بود.\"/110

انتهای پیام/

کد خبر 138806291