مهرناز آزادي بوياغچي در ادامه خاطرنشان کرد: در آثارمکتوب استفاده ازشحم حنظل به همراه لعاب برنج براي آهارزدن کاغذ پيش از نگارش براي پيشگيري از آسيبهاي بعدي ناشي از آسيب حشرات و موش استفاده شد که منجر به تحقيق برروي اين عصاره گياهي شد.
وي اضافه کرد: گمان مي رود يکي از دلايل ماندگاري آثارکاغذي در برابر آسيب ناشي از حشرات و موش استفاده از عصاره ميوه حنظل باشد.
وي با بيان اين که حنظل در علم گياه شناسي از خانواده کدو است بيان داشت: حنظل حاوي مواد موثر و مختلفي است که خواص دفع حشرات، موش و ضدقارچ را نيز درخود دارد.
به گفته اين دکتراي حفاظت و مرمت آثارتاريخي؛ با توجه به خواص ارزشمند شحم حنظل، مطالعه برروي خواص دفع حشره، موش و ضد قارچي حنظل در آزمايشگاه برروي نمونه هاي کاغذي انجام شده است./119
انتهای پیام/