به گفته دانشمندان\" انسانهاي مدرن اوليه\" که ساختار بدني آنها شباهت بسياري به انسانهاي امروزي داشته ، در حدود 50 هزار سال پيش تکامل يافته بودند به نحوي که ازآن دوره به بعد، تغييرات اندکي در ساختار بيولوژيکي آنها تا به امروز به ثبت رسيده است.
دانشمندان با در نظر گرفتن اين موضوع که تنها راه بررسي تغييرات بيولوژيکي انسانهاي نخستين، مقايسه آنها با بشر امروزي است، بار ديگر به تجزيه و تحليل پوشش دنداني کودک 30 هزار ساله پرتغالي و مقايسه آن با دندانهاي ناندرتالها و انسانهاي عصر پليستوسن و انسانهاي پيشرفته پرداختند.
در اين روش که به کمک اشعه ايکس و تصاوير سه بعدي صورت گرفت نشان داد، در هنگام شکل گيري دندانهاي گونهاي، دندانهاي جلو تا حدودي در تغيير شکل خود دچار تاخير بودند.
براساس نتايج به دست آمده دانشمندان اعلام کردند، که دندانهاي کودک 30 هزار ساله الگوي رشد مشابهي با ناندرتالها داشته و از لحاظ شکل گيري در تضاد با دندانهاي انسانهاي عصر پليستوسن و انسانهاي مدرن امروزي داشته است.
دانشمندان معتقدند، بررسي اخير فسيل اين کودک اطلاعات تازهاي از چگونگي رشد ديگر فسيلهاي به دست آمده در اروپا را به تصوير ميکشد، اطلاعاتي که نشان ميدهد انسانهاي خردمند نخستين، در حد مياني انسانهاي امروزي و نياکان ماقبل خود قرار داشتند. براين اساس تکامل آناتوميک بشر 30 تا 40 هزار سال پيش آغاز شد./109
انتهای پیام/