گردشگري ترکيه احيا مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌ درپي اعلام تنزل پنج درصدي درآمد گردشگري ترکيه در سال 2009، مقامات ترکيه اميد بسياري به جبران اين زيان در سال 2010 از طريق گردشگري ورزشي و اعلام استانبول به عنوان پايتخت فرهنگي اروپا بسته اند.

بروز بحران اقتصادي همراه با شيوع ويروس آنفولانزاي خوکي درسالي که گذشت، اثر شديدي بر صنعت گردشگري جهاني به ويژه در بخش گردشگري تفريحي گذاشت اما در بحبوبه بروز اين بحران، نگاه‌هاي بسياري متوجه مقاصد گردشگري مطرح غير اروپايي نظير مصر و مراکش و ترکيه شد اما به رغم اميدواري ها وافزايش تعداد گردشگرهايي که در سال 2009 به ترکيه سفر کردند، مقامات دولت اين کشور اخيرا اعلام کردند که از نظر درآمد مالي حاصل از صنعت گردشگري، اين کشور درسال گذشته متحمل 5 درصد زيان شده است.

با اين حال همچنان که انتظار مي رفت، سال 2009 که سال تيره اي براي اقتصاد جهاني بود، گردشگري ترکيه در جلب تعداد بيشتري گردشگر خارجي موفق تر از هميشه بوده است ولي اين افزايش شامل گردشگري تفريحي در قطب مهم گردشگري ترکيه يعني آنتاليا نشده است.

تمرکز بر گردشگري ورزشي و برگزاري مسابقات جهاني فيبا و نيز اعلام استانبول به عنوان پايتخت فرهنگي اروپا اميد مقامات ترکيه را به جبران زيان هاي ايجاد شده در سال 2009 افزايش داده است.

کارشناسان گردشگري ورزشي اعلام کردند: گردشگري ورزشي در ترکيه يک غول خفته است که با برگزاري مسابقات قهرماني بسکتبال جهان ـ فيبا، درسال 2010 مي تواند صدها گردشگر را بيش از هميشه به اين کشور جذب کند.

اطلاعات منتشر شده از سوي وزارت فرهنگ و گردشگري اين کشور نشان مي‌دهد که بيش از 25.9 ميليون گردشگر در يازده ماه نخست سال 2009 از ترکيه ديدن کرده اند که نسبت به سال 2008 بيش از 2.4 درصد رشد داشته است. درحالي که اين ميزان در نوامبر 2009 به 10.71 درصد رسيد که انتظار مي رود اين روند در سال 2010 نيز همچنان ادامه يابد.

مقامات و کارشناسان صنعت گردشگري ترکيه از جمله احمد باروت پيش بيني مي کنند که شاهد رشد سه درصدي گردشگري اين کشور همزمان با عادي سازي درآمد کل کشور باشند اما وي درعين حال تاکيد دارد که بهبودي کامل قطعا تا پيش از سال 2011 رخ نخواهد داد./109

انتهای پیام/

کد خبر 1388110427