آثار جديدي از سقوط تمدن مايا کشف شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، اين مقبره که شامل تابوتي سنگي حاوي بقاياي جسد انسان و ظروفي سراميکي متعلق به سال‌هاي 840 تا 900 ميلادي بوده در شهر تونينا، يکي از شهرهاي تمدن مايا واقع در استان چياپاس مکزيک، در معرض گواتمالا شناسايي شد.

باستان‌شناسان با اشاره به اينکه اين يافته و آثار موجود درآن از دلايل سقوط يکي از تمدن‌هاي بزرگ اين کشور همچون زوال تمدن ماياها سخن مي‌گويد اعلام کردند، به احتمال زياد دلايل سقوط اين امپراتوري را مي توان به سبب جنگ‌هاي داخلي يا دگرگوني‌هاي زيست محيطي دانست.

خوان يادئون، از موسسه ملي مردم شناسي و تاريخ مکزيک آثار موجود در اين مقبره را متعلق به فرهنگ تولتک، يکي از اقوام ساکن در اين سرزمين ظي قرن‌هاي دهم تا دوازدهم ميلادي دانسته و گفت: نفوذ موج جديدي از اشغال در اين منطقه کاملاً روشن بوده و نشان از ساخته شدن اين قبر به دست اقوام تولتک دارد.

وي با جالب توجه خواندن اين يافته افزود: با کمک اين آثار مي‌توان دريافت، ساکنان اين منطقه پس از ماياها چه کساني بودند. زيرا تاريخ اين کشور از سال 820 به بعد که سرآغاز تارومار شدن اين امپراتوري باستاني است براي بسياري از محققان ناشناخته باقي مانده بود./109

انتهای پیام/

کد خبر 1388111066