غزه، به حفاظت از گنجينه‌هاي باستاني مي‌پردازد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، دولت قانوني حماس، در صدد است با تبيين قوانين جديد و متقن در بخش ميراث فرهنگي خود، مانع از خروج غير قانوني گنجينه‌هاي پنهان نوار غزه و به نمايش درآمدن آنها در موزه‌هاي خارجي همچون رژيم اشغالگر قدس شود.

به گفته کارشناسان ، باريکه غزه، که همواره به دليل درگيري‌هاي ساکنانش با نيروهاي صهيونيستي، شناخته شده است، امروز پس از کشف بيش از 1300 سکه نقره‌اي باستاني و و ديواري سه هزار ساله در جنوب منطقه رفه،‌ به مکاني تاريخي و باستاني نيز تبديل شده است.

براساس مدارک و اسناد تاريخي، بيش از 12 امپراتوري همچون، مصر، ايران، روم،‌ بيزانس، عثماني و بريتانيا در طول دران مختلف در اين منطقه به حکمراني پرداختند که يادگارهايي همچون قلعه‌هاي نظامي، جواهر آلاتي از سنگ مرمر و جنگ افزارهاي برنزي را از خود برجاي گذاشتند.

محمد الآقا،‌ وزير عتيقه جات و گردشگري دولت حماس با بيان اينکه نبود قوانين و دستورات مبين و شفاف به کشف اتفاقي آثار متعددي همچون اشيا دوره‌‌‌هاي اوليه عصر برنز انجاميده ولي در نهايت به دليل ضعف در نگاهداري؛ سرقت و در بازهاي سياه فروخته مي‌شوند افزود: غزه برخلاف جغرافياي کوچک خود از غناي تاريخي بالايي برخرودار است، که حفاظت از آن نيازمند تبيين قوانين کامل و جديدي است.

وي افزود: غزه شاهراه تجاري آسيا، افريقا و اروپا بوده و تراکمي انبوه از جمعيت انساني در آن جمع شده اند. با اين وجود هيچ باستان‌شناس بومي براي مدربت و رسيدگي به مناطق باستاني آن وجود ندارد./109

انتهای پیام/

کد خبر 138902057