کشف پرورشگاه کوسه‌هاي منقرض شده در پاناما

به گزارش ميراث آريا(chtn)، دانشمندان با بررسي منطقه‌اي از فسيل‌هاي 10 ميليون ساله در ايستموس پاناما موفق به کشف نزديک به 400 دندان از مگالدون‌ها و فسيل‌هايي از کوسه‌هايي ديگري شدند که نشان از حضور گروه عظيمي از کوسه‌ها در يک دوره زماني خاص مي‌داده است.

جانورشناسان با آزمايش روي دندان‌هاي به دست آمده دريافتند، نمونه‌هاي کشف شده در مقايسه با دندان‌هاي مگالدون‌ها کوچکتر بوده و ازاينرو آنها را متعلق به کوسه‌هاي کوچکتر يا کوسه‌هاي تازه متولد شده دانستند.

به گفته محققان،‌ کوچکي دندان‌ها و ريزبودن دندان‌هاي جلويي که حالتي شبيه به قلب داشته و طول آنها به 6/1 تا 2/7 سانتي‌متر مي‌رسيده است، نشان دهنده آن بود که اين دندان‌ها به کوسه‌هاي کم سن و سال تعلق داشته است.

از سوي ديگر وجود فسيل‌هاي بيشماري از کوسه‌هاي بزرگ و کوچک در منطقه‌اي به عمق 25 متر که براساس مدارک به دست آمده آبراهي کم عمق، نمکي و با عمق 25 متر بوده و زماني اقيانوس آرام را به درياي کارائيب متصل مي‌کرده است، نشان داد که کوسه‌ها نيز از پرورشگاه براي رشد فرزندان خود استفاده مي‌کردند.

دانشمندان با اشاره به کشف دندان‌هاي 21 مگالدون جوان که برخي از آنها بين دو تا 10 متر طول داشته و هفت کوسه بزرگسال که به احتمال فراوان کوسه‌هاي مادر بودند، به اين فرضيه دست پيدا کردند.

کوسه‌هاي سفيد غول پيکر، فرزندان خود را در پرورشگاه‌هايي با عمق کم و مملو از غذا و به منظور محفوظ ماندن از دست صياداني همچون کوسه‌هاي بزرگتر تربيت کرده و بزرگ مي‌کردند.

به گفته دانشمندان اين يافته‌ها نشان مي‌دهند که کوسه‌ها نيز ميليون‌ها سال از چنين محيط‌هايي براي آموزش روش زندگي به کودکان خود استفاده مي‌کردند.

مگالدون‌ها، کوسه‌هاي عظيم الجثه‌اي هستند که از 17 تا دو ميليون سال پيش در اعامق اقيانوس‌ها مي‌زيسته‌اند. فسيل‌هاي به دست آمده از اين گونه حيوانات نشان داد طول يک مگالدون بالغ در حدود 16 متر بوده درحالي که يک مگالدون نوزاد چهار متر طول داشته است./109

انتهای پیام/

کد خبر 138902307