گامي نو در رمزگشايي زبان‌هاي باستاني برداشته شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌ اين برنامه که توسط دانشمندان موسسه فن‌آوري ماساچوست طراحي و ساخته شده است در رمز گشايي برخي از زبان‌ها به محققان کمک کرده و تاکنون تقريبا موفق به شناسايي زبان سه هزار ساله اوگاريتيک، يکي از زبان‌هاي باستاني غرب سوريه شده است.

اين برنامه فرضيه‌هايي در باره چگونه تشکيل شدن و احتمال وجود پيشوند يا پسوند در زبان‌هاي باستاني را مطرح و با استفاده از آن به رمزگشايي آنها مي‌پردازد.

رجينا برازيلاي،‌سرپرست تيم تحقيق گفت:‌ در حالت کلي، رمزگشايي زبان‌ها، بازي با کلمات است که نمي‌توان از رايانه‌ها انتظار حل کردن آن را داشت. از اينرو هدف ما اين است تا با استفاده از ماشين آلات پيشرفته و دخالت دادن علم آمار در رمزنگاري خطوط باستاني، اين کار را براي رايانه‌ها نيز هموار سازيم.

به گفته وي، اين برنامه به دنبال نشانه‌هاي مشترکي رفته و رفته رفته الفباي آنها را تغيير مي‌دهد. به عنوان مثال زبان اوگارتيک، از 30 حرف تشکيل شده که اين برنامه قادر به تغيير 29 حرف آن به زباني نزديک همچون عبري است.

با اين وجود برخي معتقدند، بسياري از زبان‌هاي باستاني، مشابهت چنداني با زبان‌هاي مقصدي که مورد نظر آنها است، ندارند از اينرو نمي‌توان تمام زبان‌هاي ناشناخته و باستاني جهان را به کمک اين گونه برنامه‌ها رمز نگاري کرد./109

انتهای پیام/

کد خبر 1389050357