اين گفته ويز محيط زيست ترکيه موجب اعتراص وزارت فرهنگ و گردشگري ترکيه و جامعه باستانشناسان اين کشور شد و آنان را بر آن داشت تا آلانوي را به عنوان منطقهاي باستاني و يکي از مراکز درماني در گذشته معرفي کنند.
احمد ياراش، سرپرست تيم تحقيق در منطقه آليانوي با مضحک قلمداد کردن سخنان وزير محيط زيست ترکيه افزود: آليانوي يکي از بهترين چشمههاي آب گرم جهان است. مکاني که در آن نزديک به 11 هزار سکه باستاني، 400 شي فلزي، 400 شي ساخته شده از استخوان، 400 شي سراميکي و 400 شي شيشهاي کشف شده است.
وي با اشاره به اينکه تاکنون تنها 20 درصد از کل مساحت اين شهر کشف شده خاطر نشان کرد، علاوه بر آثار مطروحه، مجسمهاي از آسکليپيوس، خداي سلامتي در اين شهر کشف شده. بيش از 400 آلت جراحي در اين منطقه به دست آمده که نشان مي داد آليانوي در گذشته داراي يک بيمارستان يا مرکز درماني بسيار پيشرفتهاي بوده است.
وزير محيط زيست با اعلام اينکه، نزديک به هفت ميليون دلار صرف باز سازي اين منطقه شده است خاطز نشان کرد: وزارت فرهنگ و گردشگري اطلاع کامل از اهميت آثار تاريخي اين مکان داشته و وزارت محيط زيست تمام پيشگيريهاي لازم را براي محافظت از محيط به کار بسته است.
با اين وجود و برخلاف تمام پيشگيريهاي اين وزارت خانه همچون خروج مجسمهها از منطقه به موزه و پر کردن محيط با شن پيش از آزاد کردن جريان آب سد، بازهم اعتراضات و بحثهاي فرواني ميان باستانشناسان وجود دارد.
ياراش ادامه داد، علي رغم حکم 16 دادگاه مبني بر متوقف کردن اين کار، شهر آليانوي پيش از جاري شدن آب در شن دفن خواهد شد و ترکيه تمام شهرت خود را با اين روند توسعه از دست خواهد داد./109
انتهای پیام/