قدمت جراحي مغز به چهار هزار سال رسيد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، اوندر بيلجي باستان شناس ترک در سايت باستاني \"ايکيزتب\" نزديک به درياي سياه دراستان سامسون ترکيه بقاياي لوازم جراحي مربوط به عصر برنز را پيدا کرده است.

اين باستان شناس دو چاقوي اوبزيدان (چاقويي که تيغه آن با شيشه معدني سنگهاي آتشفشاني ساخته مي شود) به همراه 700 جمجمه را پيدا کرد که از اين تعداد 14 جمجمه به صورت مستطيلي برش خورده بودند. اين کشف نشان مي دهد در اين منطقه عمل جراحي مغز انجام مي شده است.

در اين سايت بين 3200 تا 2100 قبل از ميلاد حدود 300 نفر ساکن بوده اند.

نتايج اين بررسيها نشان مي دهد که در برخي از موارد جراحي مغز، بافت استخواني جمجمه بيمار ترميم شده و بيمار حتي دو تا سه سال پس از عمل جراحي به زندگي خود ادامه داده است.

براساس گزارش فرضيات مختلفي درباره استفاده از اين چاقوها در عملهاي جراحي پزشکي مغز و هدف از انجام اين عملها ارائه شده است. يکي از اين فرضيات پيشنهاد مي کند که جراحان عصر برنز براي رقيق کردن فشار خون در ادامه يک خونريزي مغزي اين عملها را انجام مي دادند.

فرضيه ديگري نشان مي دهد که اين عملهاي جراحي براي خارج کردن تومورها انجام مي شده است اما مهمترين فرضيه اي که تاکنون مطرح شده نشان مي دهد که اين عملها براي ترميم جراحات مغزي بوده است./109

انتهای پیام/

کد خبر 1389061373