ناندرتال‌ها هم احساساتي بودند

به گزارش ميراث آريا(chtn)،‌ مطالعات اخير ديرينه‌شناسان نشان مي‌دهد انسان‌هاي نخستين يا ناندرتال‌ها از دلسوزي و علاقه‌اي عميق نسبت به همنوعان خود برخوردار بوده و فرضيه سنگدل بودن و خوي حيواني داشتن آنها کاملا غير منصفانه بوده است.

محققان دريافتند قبايلي که در مدت 500 تا 40 هزار سال پيش در اروپا مي‌زيسته‌اند در طي مدت زماني نسبتا طولاني از بيماران و افراد مجروح اطراف خود محافظت و پرستاري مي کردند.همبستگي قبايل نخستيني که با هم شکار کرده و غذا مي‌خوردند، نوعي التزام در حال رشد را براي کمک کردن به ديگران در ميان آنها به وجود آورده بود.

يافته‌هاي به دست‌ آمده در تحقيقات ديرينه‌شناسان به روشني نشان داد که چگونه، کودکي از نوعي بيماري مغزي رنج مي‌برده از جمع خانواده خود طرد نشده بوده بلکه به مدت پنج تا شش سال نيز ميان آنان زندگي کرده است. اين تحقيقات همچنين ثابت کرد ناندرتال‌هايي که داراي نقص عضو بوده و دست و پايي فلج داشته و يا از ناحيه يک چشم نابينا بوده اند ، حتي به مدت دو دهه مورد مراقبت قرار مي‌گرفته اند.

مدل‌هاي آزمايشگاهي و مطالعاتي دانشمندان امروز نشان مي‌دهد که جوامع نخستين از حدود شش ميليون سال پيش همزيستي را آغاز کرده و از همان دوران روش‌هاي ابتدايي کمک به ديگران را شروع کرده بودند. اين مدل‌ها نشان مي‌دهند انسان‌ها در حدود 1.8 ميليون سال پيش به صورت منظم و آگاهانه مسيري احساسي و مسئوليت پذير را پيش گرفتند.

پس از آن و با روي کار آمدن انسان‌هاي مدرن در حدود 120 هزار سال پيش، اين محبت دامنه‌اي گسترده‌تر به خود گرفت و تا علاقه به حيوانات، اشيا و مفاهيم انتزاعي نيز پيش رفت.

دانشمندان اعلام کردند، يافته‌هاي جديد که حتي غم از دست دادن عزيزان را درميان انسان‌هاي اوليه ثابت مي‌کنند، مدارک و اسناد مستدلي را شامل مي شوند که خط بطلاني را بر سال‌هاي تفکر غلط محققان در مورد خلق و خوي ناندرتال‌ها مي کشند./109

انتهای پیام/

کد خبر 1389071723