الساندرا موتولا، رئيس بنياد مردمي\" ايتالياي ما\" گفت: تماماي ايتاليا در خطر ويراني قرار خواهد گرفت اگر اين بي اعتناييها به نگهداري بناها و بودجه رساني ناکافي ادامه پيدا کند.
وي افزود: هريک از بناهاي تاريخي اين کشور از گنبد کليساي جامع فلورانس گرفته تا خانه طلايي نرون در رم و ديوارهاي باستاني شهرهايي همچون لوکا در توسکاني، به تنهايي با سرنوشت محتوم پامپي دست به گريبانند.
اين کارشناس ميراث فرهنگي اعلام کرد: دولت ايتاليا از به خدمت گرفتن مرمتگران و معماران مجرب براي تعمير و نگهداري مناطق تاريخي کشور سرباز زده و تاثيرات سو توسعه شهري براين بناها را نيز ناديده گرفته است.
تخريب بناي خانه دو هزار ساله پامپي به دليل نفوذ آب باران در حالي رخ داد که سازمان ملي باستانشناسي ايتاليا در ماه مه فهرستي از اکثر مناطق باستاني اين کشور را که در برابر شرايط بد آب و هوايي بدون محافظت رها شده و يا در معرض تخريب قرار داشتند ارائه کرده بود.
با اين وجود و با توجه به تمامي هشدارهاي از پيش اعلام شده و درخواست سازمانهاي غير دولتي در بازسازي ميراث تاريخي ايتاليا، وزير فرهنگ اين کشور، که مقصر اصلي در واقعه ريزش خانه تاريخي پامپي است، در گزارشي، اکثر بناهاي تاريخي را در خطر ريزش اعلام کرد.
گفتني است اين هشدار در حالي از سوي وزارت فرهنگ ايتاليا داده شده که بودجهاي 58 ميليون دلاري در يک سال براي رفع اين مشکل در اختيار اين وزارت خانه قرار گرفته است./109
انتهای پیام/