حراج کتاب آشپزي عصر قاجار در لندن

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از سايت خبري the national،حراجي بن هامس لندن در فروش آثار هنري اسلامي و هندي خود که د رماه ژانويه برگزار مي‌شود، دست نوشته‌هايي را نيز عرضه خواهد کرد که مجوعه‌اي از دستورات آشپزي دوره قاجار را تشکيل مي‌دهند.

به گفته کارشناسان، اين جزوه 37 برگه‌اي بدون عنوان، توسط محمد قلي خان قاجار قويونلو مجد السلطنه که به گمان برخي نوه فتحعلي شاه قاجار بوده، نوشته و جمع‌آوري شده است.

اين کتابچه به آن دليل که حاوي دستورالعمل‌هاي تهيه تعداد کمي از غذاهاي سنتي آن عصر است از اهميت بالايي در بين غربي‌ها برخوردار بوده و از اينرو به زبان‌هاي مختلف فرانسوي، ايتاليايي، پرتغالي و همچنين انگليسي ترجمه شده است.

دستورات آشپزي گوناگوني همچون تهيه انوع سوپ، سس و نان در اين کتابچه ديده مي‌شود که از مهم‌ترين‌ آن‌ها دستور تهيه سوپ آبگوشت ملکه است که مواد تکشيل دهنده آن را مقداري گوشت پخته و سبزيجات تشکيل مي‌دهند.

به گفته کارشناسان حراجي بن هامس، اين سوپ غليظ از آنجايي که يکي از وعده‌هاي غذايي دلخواه ملکه ويکتوريا به شمار مي‌رفته به سوپ آبگوشت ملکه شهرت پيدا کرده است.

گفتني است اين کتاب بارها در دهه‌هاي 50 و 60 ميلادي در اروپا انتشار يافته و روش تهيه و پخت انواع غذاهاي سنتي همچمون انواع کباب در آن ديده مي‌شود./109

انتهای پیام/

کد خبر 1389100827