درخت‌ها از انقراض تمدن‌هاي باستاني مکزيک مي‌گويند

به گزارش ميراث آريا(Chtn)،‌محققان دانشگاه آرکانزاس اعلام کردند، تاريخ نگاري روي يک درخت هزار و 238 ساله ، که يکي از قديمي‌ترين درخت‌هاي منطقه امريکاي مرکزي است نشان داد که اين منطقه در مدتي يک هزار ساله چهار خشکسالي بزرگ را تجربه کرده است.

اين اکتشاف که يکي از دقيق‌ترين يافته‌هاي دانشمندان در خصوص تغييرات آب وهوايي زمين در هزاره‌هاي پيشين است نشان مي‌دهد، برخي از تمدن‌هاي پويايي امريکاي مرکزي به ويژه در کشور مکزيک امروز، به دليل خشکسالي‌هاي مداوم از بين رفته اند.

از جمله اين خشکسالي‌ها، که يکي از طولاني‌ترين خشکسالي‌هاي هزاره پيشين قاره امريکا به شمار مي‌رود،‌ متعلق به سال‌هاي 1149 تا 1167 در غرب امريکا است که تا مرکز مکزيک نيز گسترده شده و به دليل از بين بردن مزارع غلات منجر به از بين رفتن تمدن تولتک شد.

علاوه بر آن دانشمندان با استفاده از حلقه‌هاي موجود روي تنه درختان کهن سال اين کشور موفق به تاريخ نگاري آخرين فصول باراني در عهد باستان شدند که شواهد و مدارکي احتمالي از يک خشکسالي را که منجر به فروپاشي تمدن مايا شده بود نشان مي‌داد.

با اين وجود برخي از دانشمندان، اين يافته‌ها را علت واقعي نابودي ماياها نمي‌دانند اما بر اين عقيده اند که آثار به دست آمده راه را براي بررسي‌هاي بيشتر جهت فهم بهتر تاثير خشکسالي‌ها در پايان بخشيدن به تمدن‌ها هموار خواهد ساخت./109

انتهای پیام/

کد خبر 1389111720