اين اقدام همچنين به منظور توسعه و بازگرداندن نسخههاي ديجيتال کتابهاي چيني موجود در کشورهاي خارجي و بررسي و حفاظت بهتر از کتابهاي باستاني خارجي موجود در چين و توسعه همکاري با کارشناسان بين المللي صورت خواهد گرفت.
براساس اسناد موجود، چين حجم گستردهاي از متون تاريخي خود را در قرنهاي اخير از دست داده و آمارها نشان دادهاند کشورهايي همچون روسيه، انگلستان، آلمان، فرانسه، ژاپن، سوئد و آمريکا در فاصله سالهاي 1856 و 1932 کارشناسان و گروههاي تحقيقي بسياري را به مناطق مختلف اين کشور گسيل داشته بودند.
به گفته وزير فرهنگ چين، « نسخههاي خطي دونهوانگ»، »اوراد مکتوب روي استخوان» و بسياري ديگر از کتب و متون تاريخي اين کشور، در مدت زمان حضور اين کشورها مفقود شدند. به گونهاي که نزديک به 30 هزار از 200 هزار متن مربوط به «اوراد استخواني» که در مناطق شمال شرقي چين کشف شده بودند امروزه در 12 کشور جهان قرار دارند.
علاوه بر آن در زمان چنگ چين و ژاپن، نزديک به سه ميليون نسخه از کتابهاي باستاني چين، دزديده شده و به کشورها و مناطق مختلف فرستاده شد.
لازم به ذکر است دولت چين در اين بخشنامه، افراد را نيز موظف کرده تا در صورت امکان به بررسي و کشف ميراث کهن اين کشور پرداخته و به محافظت از آنها پبردازند.
109
انتهای پیام/