بر اساس اسناد و مدارک موجود اقوام «اورگناسيان» اولين دسته از جمعيت انسانهاي خردمند بودند که عقايد و سنن اجتماعي مخصوصي داشته، از مهارت بالايي در توليد صنايع دستي برخوردار بوده و به شکار گوزن، کرگدن، ماموت و ديگر حيوانات ميپرداختند.
به گفته باستانشناسان اين مجسمه که پس از بازسازيهاي صورت گرفته شکل کامل آن مشخص شد، شباهت زيادي به مجسمههاي ابوالهل مصري دارد که تصويري از يک انسان ايستاده با سر شير غاري منقرض شده اروپا را نشان ميدهد.
با اين وجود بريده شدن کامل سر اين مجسمه و تخريب بخش عمدهاي از بدن آن، تشخيص زن يا مرد بودن شکل حکاکي شده را براي باستانشناسان غير ممکن کرد.
«کلاوس يواخيم کيند»، سرپرست تيم باستانشناسي گفت: اين مجسمه به اختمال فراوان توسط «شمن»ها مورد استفاده قرار ميگرفته و از آنجايي که هيچگونه ابزار ديگري در کنار آن وجود نداشته ميتوان به اين نتيجه رسيد که اين غار از اهميت مذهبي بالايي براي ساکنان اين منطقه برخوردار بوده است.
گفتني است پيش از اين دانشمندان موفق به کشف نقاشيهايي غاري در منطقه «لاسکو» فرانسه شده بودند که با قدمتي 17 هزار ساله تبديل به برجستهترين هنرهاي عصر حجر شده بودند.
109
انتهای پیام/