تحقيقات به عمل آمده روي بيش از نيمي از دندانهاي ناندرتالهاي مونث حاکي از آن بود اغلب آنها در مناطقي خارج از ناحيه تولد خود رشد کردهاند در حالي که نتايج اين بررسيها روي دندان ناندرتالهاي مذکر تنها رشد 10 درصد آنها را خارج از محل تولدشان نشان ميداد.
«سندي کوپلاند» سرپرست گروه تحقيق گفت: در بيشتر پستانداران و حتي در اغلب ميمونها، جنس نر معمولا گروههاي خانوادهاي خود را ترک ميکنند. اما تحقيقات به عمل آمده در خصوص تکامل بشر نشان ميدهد شامپانزهها که رابطه نزديک فيزيولوژيکي با انسان دارند از الگوي رفتاري متفاوتي طبيعت کرده و اغلب جنس مونث آنها گروههاي خانوادگي را ترک ميکنند.
به گفته اين ديرينهشناس، گونههاي ابتدايي انسانهاي نخستين به احتمال زياد اين الگوي رفتاري را انجام داده و از شامپانزهها طبيعت ميکردند.
دانشمندان به منظور دستيابي به اين نتيجه، عنصرهاي سبک دوظرفيتي (استرونتيوم) باقيمانده روي دندانهاي ناندرتالهاي مونث و مذکر را مورد آزمايش قرار دادند و بر اساس آن به دريافتهاي متفاوتي از نحوه تکامل بشر دست پيدا کردند.
طبق اين يافتهها، مشخص شد، استرونتيوم موجود در دندان ناندرتالهاي مونث در زمانهاي مختلف از رشد آنها متفاوت بوده و متعلق به مناطق و نواحي مختلف است درحالي اين عنصر در دندان ناندرتالهاي مذکر همواره ثابت و در اندک مواردي تغيير کرده است.
اين کشف ثابت کرد، جنس مونث ناندرتالها معمولا مناطق و مسافتهاي زيادي را در طول زندگي خود نسبت به مذکرها ميپيمودهاند.
109
انتهای پیام/