کشف آثاري از جراحي مغز روي جمجمه 2هزار ساله

به گزارش ميراث آريا (Chtn)، اين جمجمه که آثاري از چند حفره روي آن مشخص بود، به گفته باستان‌‌شناسان متعلق به يکي از مردمان تمدن «گارمانتيان» در شمال آفريقا بود که توسط پزشکان جراحي شده بود.

اين روش درمان که به برش جمجمه معروف است، يکي از قديمي‌ترين روش‌هاي درماني محسوب مي‌شود که قدمتي 13 هزار ساله داشته و در ميان مردمان مراکش باستان صورت مي‌گرفته است.

باستان‌شناسان با اشاره به اينکه در ميان جمجمه‌هاي کشف شده از اقوام تمدن «گارمانتيان»،‌ جمجمه‌هايي نشانه‌هايي از حفره روي آن‌ها کشف شده بود اعلام کردند: با توجه به رشد استخواني اطراف حفره ايجاد شده، مي‌توان نتيجه گرفت که افرادي که در معرض چنين درماني قرار مي‌گرفتند، سالم مانده و مدتي مي‌توانستند به حيات خود ادامه دهند.

از آنجايي که اين روش درماني به ندرت منتج به معالجه بيماران مي‌شد پس مي‌توان نتيجه گرفت که پزشکان آن دوره نيز اطلاعات اندکي از روشي داشتند که مورد استفاده قرار مي‌دادند.

با توجه به اين موضوع برخي ديگر از باستان‌شناسان، اين رفتار را نه به عنوان يک روش درماني بلکه آن را يکي از راه‌هاي شکنجه زندانيان دانسته و معتقدند، اين روش تا زمان مرگ آن‌ها صورت مي‌گرفته است.

تمدن «گارمانتيان» از تمدن‌هاي باستان‌ آفريقاي شمالي است که از سال‌هاي 1100 تا 600 پيش از ميلاد بر بخش‌هايي از اين منطقه حکومت مي‌کرده است.
/109

انتهای پیام/

کد خبر 139005291