اينترپل، در گزارش اخير خود با تاييد اين سرقت افزود: »گنجينههاي بنغازي» در 25 ماه مه از خزانه بانک به سرقت رفتند اما اين سرقت که سه ماه پس از ورود نيروهاي معترض به شهر بنغازي و محاصره نيروهاي وفادار به «قذافي»، صورت گرفته بود، در همان زمان علني نشد.
«فرانچسکو باندارين»، رييس بخش فرهنگي يونسکو که با باستانشناسان در ليبي همکاري ميکرد، آگاه شدن 188 تن از نيروهاي پليس ليبي از سوي اينترپل درخصوص سرقت آثار عتيقه اين کشور را تاييد کرد.
گزارشها حاکي است، صندوقچههاي نگهداري گنجينهها، در تاريخ 25 مه بدون هيچگونه نظارتي از بانک بازرگاني شهر بنغازي خارج و به بانکي ديگر منتقل شدند که در اين مسير تنها يکي از قفسهها به مقصد رسيد و صندوقچه همراه با قفسه ديگر مفقود شد.
گنجينه بنغازي به مجموعهاي از مهمترين عتيقهجاتي که در منطقه «سيرنا» پس از جنگ جهاني اول و در زمان اشغال ليبي از سوي ارتش ايتاليا کشف شده بودند، گفته ميشود. ارزشمندترين آثار اين مجموعه در معبد آرتميس شهر سيرن در سال 1917 کشف شد و شهر سيرن از آن پس بزرگترين منطقه يونانيها در افريقا لقب گرفت.
گفتني است اين آثار که قدمت آنها به قرن پنجم و ششم قبل از ميلاد ميرسد شامل 364 سکه طلا، 2هزار و 433 سکه نقره، 4هزار و 484 سکه برنز، 306 قطعه جواهر و 43 شيء باستاني و مجسمه است.
اگرچه بر پايه برخي خبرها 500 سکه از مجموعه «گنجينههاي بنغازي» در مصر ديده شده اما صحت اين خبر تاکنون تاييد نشده است. از سوي ديگر برخي معتقدند اين آثار در بازار سياه ليبي به فروش رسيدهاند. ازاينرو يونسکو در نظر دارد با اعزام هياتي به بنغازي و طرابلس، بررسيهاي جامعي در اين باره به عمل آورد.
/109
انتهای پیام/