نمايش گنجينه چنگيزخان در آمريکا

به گزارش ميراث آريا (Chtn)،‌ اين نمايشگاه که آثار آن به صورت قرضي از وزارت آموزش، فرهنگ و علوم مغولستان و کلکسيون‌هاي خصوصي اين کشور جمع‌آوري شده، شامل 200 اثر است که همراه با نقاشي‌ها و فيلم‌هايي مربوط به کاوش‌هاي باستاني اين امپراطوري در معرض ديد بازديدکنندگان قرار گرفته است.

از جمله آثاري که در اين نمايشگاه به نمايش درآمده‌اند، کمان‌هاي 3 شعبه، سلاح‌هايي مانند تبرهاي جنگي، شمشيرهاي هلالي شکل، نيزه و تيروکمان‌هايي هستند که بيشتر آن‌ها در زمان امپراطوري چنگيزخان براي نخستين‌بار ساخته شده بودند.

علاوه بر آن، رکاب‌هاي فولادي اسب‌ها، زيرپوش‌هاي ابريشمي که بخشي از زره جنگي مغول‌ها بوده و در کنار استحکام خود از وزني بسيار کم براي افزايش چابکي جنگجويان بهره مي‌برده است، نيز از ديگر آثار به نمايش درآمده در اين موزه به شمار مي‌روند.

در اين نمايشگاه همچنين موميايي يکي از شاهزادگان مغول عصر چنگيزخان همراه با تابوت چوبي و روبان‌هاي ابريشمي، گوشواره‌هاي مراوريدي و بسياري از گنجينه‌هاي مخصوص مقبر متعلق به وي به نمايش درآمده است. اين موميايي که به خاطر قرار گرفتن در غار و آب و هوايي خشک سالم مانده بود در صحرايي گوبي غربي کشف شده بود.

به گزارش ميراث آريا، اين نمايشگاه تا تاريخ 16 ژانويه 2012 در موزه علوم طبيعي ايالت کاروليناي شمالي و در شهر راليف داير خواهد بود.

گفتني است، امپراطوري چنگيزخان که در اواخر قرن دوازدهم آغاز و تا اوايل قرن سيزدهم گسترش يافت، از جمله بزرگ‌ترين امپراطوري‌هاي باستان‌ به شمار مي‌رود که وسعت سرزمين‌هاي تحت اختيار آن ‌به اندازه قاره آفريقا مي‌شده است. چنگيزخان در زمان امپراطوري خود به منظور حمايت از مسافران،‌ گذرنامه را صادر کرده و علاوه بر آن به چاپ اسکناس، نقشه و متون خطي روي آرود. وي نقش مهمي در وحدت بخشيدن به قدرت‌هاي مسير جاده ابريشم و رونق تجاري ميان غرب،‌ خاورميانه و آسيا داشته است.

امروزه محل دقيق مقبره چنگيزخان يکي از اسرارآميزترين ناشناخته‌هاي باستان‌شناسي به شمار مي‌رود.
/109

انتهای پیام/

کد خبر 1390100363