معاون رئيس جمهور همچنين از احداث 14 موزه منطقهاي در کشور خبر داد و گفت: ساخت 14 موزه منطقهاي در دستور کار سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري قرار دارد که در سال آينده شاهد افتتاح و بهرهبرداري حداقل 5 موزه منطقهاي در کشور خواهيم بود.
وي افزود: با احداث اين 14 موزه بطور ميانگين هر دو استان کشور داراي يک موزه منطقهاي خواهند بود.
مهندس موسوي تصريح کرد: خوشبختانه احداث موزه در دولت نهم و دهم شتاب فراواني يافته به گونهاي که از سال 84 تاکنون شاهد احداث 112 موزه جديد در کشور بودهايم.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با بيان اين که موزهها بايد به عنوان پشتوانه علمي در کشور تلقي شوند، افزود: بايد ارتباط موزهها با مراکز علمي و دانشگاهي بيش از پيش تقويت شود.
وي با اشاره به تاريخ کهن و ميراث گرانبار ايران زمين اظهارداشت: خوشبختانه در کشور هيچ شهري را نداريم که بدون پشتوانه تاريخي باشد از اينرو بايد در هر شهر يک موزه احداث شود و اين مساله به طور جدي در دستور کار سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري قرار دارد.
مهندس موسوي در بخش ديگري از صحبتهاي خود با اشاره به مهمترين اهداف سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در ارتباط با موزههاي کشور گفت: توانمندسازي موزهها، توسعه موزهها، ايجاد موزه در تمامي شهرهاي کشور، حمايت از بخش خصوصي، معرفي هر چه بيشتر موزهها از طريق رسانههاي مختلف، تغييرات محتوايي موزهها، ساماندهي اموال تاريخي موجود در موزهها و ... از مهمترين برنامههاي سازمان ميراث فرهنگي کشور است.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر بيش از يک ميليون اشياي تاريخي در موزه ملي نگهداري ميشود، اضافه کرد: با اين حال متاسفانه به دليل کمبود امکانات تنها موفق به نمايش 50 هزار شي در موزه ملي شدهايم؛ بنابراين احداث يک موزه ملي بزرگ که در شان تاريخ و فرهنگ کهن ايران باشد به صورت جدي در دستور کار قرار دارد.
معاون رئيس جمهور با بيان اينکه سوانح و بلاياي طبيعي در حقيقت يک امتحان الهي است يادآور شد: با اين حال نبايد به خاطر امتحان بشر اشيا و آثار تاريخي و فرهنگي يک جامعه نيز در بلايا و سوانح طبيعي از بين برود.
مهندس موسوي با اشاره به پيشرفت علم در زمينه کاهش ميزان تلفات مالي و جاني هنگام بروز سوانح طبيعي از جمله زلزله خاطرنشان کرد: بايد با تقويت ارتباط با دانشگاهها و مراکز علمي ميزان آسيب اشياي تاريخي و فرهنگي ايران را هنگام بروز سوانح و بلاياي طبيعي کاهش داد.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري با انتقاد از عدم معرفي مناسب اشياي موجود در موزههاي ايران از روابط عمومي اين سازمان خواست از هفته آينده معرفي اشياي تاريخي موجود در موزههاي ايران از طريق رسانههاي مختلف به طور جدي آغاز و پيگيري شود.
معاون رئيسجمهور همچنين با اشاره به راهکارهاي جذب گردشگران خارجي به ايران از اشياي تاريخي موجود در موزههاي ايران به عنوان يکي از مهمترين مولفههاي جذب گردشگر خارجي به کشور ياد کرد.
وي با بيان اينکه برخي از کشورهاي دنيا با مدلسازي موفق به جذب گردشگر شدهاند افزود: خوشبختانه در ايران جاذبههاي گردشگري، تاريخي و ميراث فرهنگي بسياري وجود دارد که ميتوان از آنها در جذب گردشگران خارجي بهره برد.
وي با اشاره به اهميت موزه در دولت نهم و دهم افزود: خوشبختانه تقويت و توسعه موزهها در دستور کار دولت نيز قرار گرفته و شخص رئيسجمهور نيز بر اين موضوع تاکيد دارد.
مهندس موسوي در پايان با اشاره به ايجاد موزه هنرهاي سنتي ملي گفت: بزودي ساختمان مجموعه فرهنگي- هنري ارگ آزادي به موزههاي هنرهاي سنتي ملي تبديل خواهد شد.
وي خاطر نشان کرد: تقويت، توسعه و احداث موزه در ليست پروژههاي اولويتدار سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري قرار گرفته است.
به گزارش ميراث آريا، کارگاه آموزشي مديريت بحران در موزهها صبح امروز آغاز و به مدت سه روز در موزه فرش ايران برگزار خواهد شد.
/108
انتهای پیام/