اين کاوش که در کشور لهستان صورت گرفت به وضوح نشان داد که محصولات لبني درون کاسههاي سراميکي فراوري ميشدند کاسههايي با حفرههاي متعدد که تاثير زيادي در توليد پنير داشت.
پيش از اين نيز بقايايي از شير در ظروفي با قدمت 8هزار سال در شمال غرب آناتوليا و ظروفي با قدمت نزديک به 7 هزار سال در ليبي کشف شده بود اما در هيچ يک از اين موارد نشان يا مدرکي از توليد پنير وجود نداشت.
سرپرست تيم باستانشناسي گفت: با استفاده از زيست نشانگر چربي و بررسي ايزوتوپهاي پايدار محققان اسيدهاي چرب باقي مانده در بدنه اين ظرف سفالي را مورد آزمايش قرار دادند که نشان داد حفرههاي موجود در ظرف در تبديل شير به پنير تقش موثري داشتند.
به گزارش ميراث آريا، در اين کاوش ظروف سفالي متعدد ديگري نيز کشف شد که براي کارهاي مختلف مورد استفاده قرار ميگرفت با اين وجود مشخص شد که پنير در رديف غذاهاي ديگري مثل گوشت قرار داشته و از ارزش غذايي بالايي نيز برخوردار بوده است.
الف/109
انتهای پیام/