به گزارش میراث آریا(chtn) آيت الله سید محمد حسینیشاهرودی ظهر ديروز در دیدار با مسئولان و فعالان عرصه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان با اشاره به ایام حج و تاثیرات به جای آوردن این فریضه الهی، اظهار کرد: جایجای حج نماد و نشانگر عظمت حضرت ابراهیم(ع) است چرا که وی از جمله پیامبرانی است که بیشترین امتحان الهی را داشته است.
وی افزود: به جای ماندن نام نیک از افراد و انسانها میراثی است که هیچ وقت فراموش نمیشود و حضرت ابراهیم(ع) آثاری را به جای گذاشته است که مردم با دیدن آنها به عظمت از این پیامبر یاد میکنند.
به گفته نماینده ولی فقیه در استان کردستان، خداوند نعمتهای بیشماری را برای انسانها قرار داده است که استفاده از آنها در خلاف مسیر خداوندی، گرفتاریهایی به دنبال خواهد داشت چرا که خداوند تمامی صفات خود را در دل انسانها جای داده و انتظار دارد که اعمال آنها خداوندی باشد.
وی در ادامه کردستان را دارای ظرفیتهای بیشمار گردشگری و طبیعی دانست و گفت: با بهرهگیری از آیات قرآن میتوان زمینه توسعه گردشگری و رونق آن در استان را فراهم کرد.
آيت الله حسینیشاهرودی تصریح کرد: گردشگری نه تنها باید برای گذران اوقات فراغت باشد بلکه باید پر محتوا و هدفمند باشد تا بتوان زیباییهای خلقت همراه با معنویات آثار را درک کرد.
وی اضافه کرد: ظرفیتهای گردشگری استان کردستان باید به گونهای معرفی شود که ضمن رونق صنعت گردشگری و تحقق سرمایهگذاری، مسئله اشتغال به عنوان یک دغدغه اساسی در استان را پوشش دهد.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان همچنین تاکید کرد: مترجمان و راهنمایان گردشگری هم باید در معرفی آثار به صرف ترجمه تحتالفظی توجه نکنند بلکه باید فرهنگ استان و آن ویژگیهایی که در کردستان وجود دارد را همراه با معرفی مشخصات آثار گردشگری به گردشگران داخلی و خارجی به عنوان سفیرانی انتقال دهند.
وی با تاکید بر اینکه باید زیرساختها را برای رفاه و آسایش مهمانان و گردشگران توسعه داد، گفت: در ایجاد زیر ساختها خلاقیتهایی بکار برود که برای آیندگان به عنوان یک میراث باقی بماند.
آيت الله حسینیشاهرودی صنایع دستی کردستان را غنی خواند و گفت: در قالب صنایع دستی مواردی طراحی میشود که علاوه بر ظرافت و زیبایی آن سرشار از پیامهای معنوی است.
به گفته وی، پیامهایی در طراحی و تولید آیات قرآن و اسماءالله در اشکال صنایع دستی نهفته است که بار معنوی آن بر ارزش انسانی سازنده آن میافزاید.
آيت الله حسینیشاهرودی در پایان امنیت کردستان را زمینهای برای توسعه صنعت گردشگری دانست و گفت: امنیت یکی از مولفههای توسعه است و وجود این مهم در کردستان میتواند به توسعه بخشهای مختلف و از جمله صنعت گردشگری منجر شود.
در ادامه اين جلسه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کردستان نيز ضمن تبريك هفته گردشگري گفت:کردستان با توجه به طبیعت بکر، آب و هوای مطلوب و جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی بستر مناسبی برای توسعه گردشگری است.
فرهاد ميمنت آبادي افزود: وجود جاذبههای طبیعی و نعمتهای خدادادی در کنار دسترنج مردم، این استان را در طول تاریخ به عنوان یکی از استانهای گردشگر پذیر معرفی و مورد توجه بسیاری از هموطنان و حتی گردشگران خارجی قرار داده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کردستان به برخی نقاط گردشگری استان همچون غار کرفتو اشاره کرد و گفت: این غار در چهار طبقه به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری مهم است که بخشی از آن خدادادی و قسمتی ساخته دست بشر است و مرکز سکونت طوایف بزرگی بوده است.
به گفته وی، گنجینه زیویه نیز از دیگر جاذبههای گردشگری استان است که متاسفانه بخش عظیمی از اشیاء آن از کشور خارج شده و امروز زینت بخش موزههای اروپایی است.
به گفته میمنتآبادی، از ابتدای سال تاکنون 9 اثر صنایعدستی استان به ثبت یونسکو رسیده و دارای کارنامه و مهر اصالت جهانی شدهاند.
وی از فعالیت 200 هزار هنرمند در حوزه صنایعدستی در استان خبر داد و گفت: این ادارهکل ضمن صدور کارت برای این هنرمندان به منظور دریافت تسهیلات آنان را به بانک عامل معرفی کرده است.
به گفته میمنتآبادی، به منظور ارتقای سطح توانمندی هنرمندان صنایعدستی آموزش را در سطح روستاها و شهرها اجرا کردهایم.
میمنت آبادی در خصوص گردشگری از شناسایی 35 منطقه گردشگری و 32 روستای مورد هدف گردشگری در استان خبر داد و بعنوان مثال از اورامان، دریاچه زریوار، باباگرگر، مرقد امامزادهها بعنوان مناطق جذب گردشگر در سطح استان خبر داد و گفت: بیش از 9 میلیون مسافر از ابتدای امسال تاکنون به این استان سفر نمودند که از نظر ورود مسافر 9 درصد و از نظر اسکان 14 درصد نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل رشد داشتهایم.
میمنتآبادی با بیان اینکه هتلها و میهمانسراهای استان ظرفیت اسکان سه هزار و 500 نفر را دارد، ودر ایام تعطیلات بیش از 120 تا 150 هزار نفر به صورت شبانه در استان اسکان یافتهاند از پتانسیل رشد و رونق این صنعت در استان و توانایی جذب سرمایه گذار با توجه به آمار و ارقام موجود اشاره کرد.
میمنتآبادی در بحث میراث فرهنگی مرتبط با گردشگری از ثبت ملی 4 یادمان انقلاب در استان خبر داد و گفت: حماسه مردم دزلی در سفر مقام معظم رهبری، محل شهادت حاج ماموستا شیخالاسلام، محل شهادت شهیده ناهید فاتحی کرجو و محل شهادت کاک جلال بارنامه 4 یادمان ثبت شده استان هستند. و خاطرنشان کرد: 200 یادمان دیگر نیز در استان شناسایی شده که برای ثبت ملی آنها با جدیت تلاش میکنیم.
وی گفت با توجه به توطئههای دشمنان امری ضروری و تاثیرگذار است که در خصوص گردشگری مذهبی بیشتر فعالیت داشته باشیم و در این خصوص گفت: صرف یکمیلیارد و 200 میلیون در راستای مرمت مساجد در استان با توجه به مرمت و ایجاد زیرساختها در اماکن دینی صورت گرفته است. و در این راستا نیز راهاندازی نخستین موزه قرآن استان در روستای نگل با توجه به قدمت قرآن این روستا افتتاح شد.
میمنتآبادی گفت: نخستین مجتمع کارگاهی صنایعدستی با فعالیت 9 تعاونی از 14 تعاونی استان در سنندج راهاندازی شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تجلیل از فعالان عرصه صنایعدستی و گردشگری، برگزاری نشست بررسی مشکلات فعالان این عرصه و حضور در نماز جمعه به منظور ارائه گزارشی از عملکرد این ادارهکل و ... از جمله برنامههای هفته گردشگری در استان بوده است.
از دیدار در مورخه شنبه 13/7/92 ساعت 11 صبح با حضور 70 نفر از فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی و مدیران اداره کل در محل دفتر نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در سنندج برگزار شد.
انتهای پیام/