به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، انتخاب این شهر ها از میان 33 کشور جهان براساس قابلیت هایی در زمینه های صنایع دستی و هنرهای بومی، طراحی، فیلم، غذا ، ادبیات، رسانه و موسیقی صورت گرفته است که در این میان اصفهان به عنوان شهر خلاق صنایع دستی و هنرهای بومی و رشت به عنوان شهر خلاق غذا در این لیست قرار دارند.
یادآور می شود، شبکه شهرهای خلاق در سال 2004 میلادی تشکیل شده است و در حال حاضر 116 شهر از سراسر جهان عضو آن هستند. هدف این شبکه تقویت همکاری های بین المللی میان شهر های عضو به منظور سرمایه گذاری در زمینه خلاقیت است زیرا به عقیده مسئولان یونسکو خلاقیت هدایت کننده توسعه پایدار شهری، مشارکت اجتماعی و طراوت فرهنگی است.
در همین راستا ایرینا بوکووا، مدیرکل یونسکو اظهار داشت: شبکه شهر های خلاق یونسکو بیانگر پتانسیل بسیار زیاد این شهرها در راستای دستیابی به نقش فرهنگ به عنوان ابزار توانمندسازی توسعه پایدار است.
وی ادامه داد: من مایلم شهرها و کشورهای جدید بیشتری که با تنوع خود به غنای شبکه شهرهای خلاق می افزایند، به این شبکه بپیوندند.
گفتنی است دستور کار توسعه پایدار برای سال 2030 که سپتامبر سال جاری به تصویب رسید، بر نقش فرهنگ و خلاقیت به عنوان اهرم های کلیدی برای توسعه پایدار شهری تاکید می کند.
شهرهای مختلف با پیوستن به شبکه شهرهای خلاق متعهد به همکاری و مشارکت به منظور اشتراک گذاری بهترین شیوه ها برای تقویت مشارکت در زندگی فرهنگی و ادغام فرهنگ در استراتژی ها و برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی می شوند.
بر اساس این گزارش، نشست آتی شبکه شهرهای خلاق یونسکو قرار است سپتامبر 2016 در کشور سوئد برگزار شود.
انتهای پیام/