بهگزارش میراثآریا بهنقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، براساس همین اقدام، سازمان میراثفرهنگی در زمان استقرار دولت تدبیر و امید، اقدام به اعطای مجوز و تسهیلات سرمایهگذاری خارجی به 21 طرح در 9 استان کشور با ارزش یکمیلیارد دلار کرد. این طرحها شامل مجتمعهای گردشگری، هتلها، هتلآپارتمانها، مهمانپذیرها، مناطق نمونه گردشگری، صنایعدستی و دفاتر خدماتمسافرتی و جهانگردی میشوند.
ایران، توریستیترین کشور منطقه
برخورداری از میراث غنی فرهنگی، باستانی و تاریخی مهمترین مزیت ایران نسبت به کشورهای منطقه در جذب گردشگر خارجی محسوب میشود. افسانهها و تاریخ تمدن اسلامی، بناهای ثبتشده در فهرست یونسکو مانند تختجمشید، نقش رستم، معبد چغازنبیل، ایلات متعدد، اصفهان، شیراز و همدان، بههمراه تاریخ 10هزارساله، ایران را به محل وقوع رخدادهای مهم تاریخی تبدیل کرده و با توجه به فراوانی آثار تاریخی و تنوع آداب و سنن این کشور همواره موردتوجه سیاحان و گردشگران، تجار و بازرگانان بوده است. بهلحاظ ژئوپلتیک، قرار گرفتن ایران در مسیر جاده ابریشم و دسترس آن به آبهای بینالمللی، ارتباط مستقیم ایران با کشورهای آسیای میانه و افغانستان، از یک سو، و کشورهای حوزه خلیجفارس، از سوی دیگر، مزیت مهمی در توسعه گردشگری محسوب میشود.
گسترش حمایتهای دولت بهمنظور کمک به ایجاد زیرساختهای اولیه سرمایهگذاری در صنعت گردشگری ازجمله گسترش شبکههای برق، آب، گاز، تلفن و راه دسترس بوده است. همچنین باید توجه کرد که رشد زیاد سرمایهگذاری بخش خصوصی در ایجاد تأسیسات گردشگری ازجمله هتلها، مجتمعهای اقامتی و بینراهی، و اردوگاه (کمپینگ) ایران را به کشوری با امکانات و ظرفیتهای بالای پذیرش گردشگران تبدیل کرده است.
وجود بارگاه مقدس ثامنالائمه، حضرت امام رضا(ع)، در مشهد مقدس و مرقد مطهر حضرت معصومه(س) در شهر مذهبی قم بههمراه زیارتگاههای اقلیتهای مذهبی، کشورمان را بهلحاظ گردشگری مذهبی در بین کشورهای آسیای میانه و حوزه قفقاز در زمره برترینها قرار داده است.
جذب یکمیلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی
براساس سیاستهای محوری دولت تدبیر و امید بهمنظور تسهیل و توسعه سرمایهگذاری در بخش گردشگری درحالحاضر بخش گردشگری تقاضای بالایی برای سرمایهگذاری توسط سرمایهگذاران داخلی و خارجی دارد. سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایران، با وجود جذب یکمیلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی، همچنان بهدلیل کمبود منابع و محدودیت اعتبارات عمرانی قادر به تأمین نیازهای مالی این پروژهها نیست. بنابراین راهکار توسعه و تکمیل پروژههای نیمهتمام جذب سرمایههای خارجی است. به همین منظور، بسیاری از مجریان پروژهها و صاحبان فرصتهای سرمایهگذاری علاقهمندی خود را برای مشارکت با سرمایهگذاران خارجی بهصورت F.D.I و J.V در بخش هتلسازی، مجتمعهای بینراهی و سایر تأسیسات گردشگری اعلام کرده اند که این موضوع با مشارکت سرمایهگذاران کشورهای خارجی انجامشدنی است. سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایران براساس قانون تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی، مشوقهایی برای اینگونه سرمایهگذاریها درنظر گرفته است.
در صنعت حملونقل و سایر خدمات زیربنایی، سرمایهگذاریهای کلان اخیر زمینه را برای عرضه خدمات مناسب به گردشگران داخلی و خارجی فراهم کرده است و با توجه به نقش انکارناپذیر توسعه خدمات زیربنایی و شبکه حملونقل در توسعه صنعت توریسم، ایران را، در کنار کشورهای ترکیه و امارات، به مقصد گردشگران تبدیل کرده است.
سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ایران در زمان دولت یازدهم اقدام به اعطای مجوز و تسهیلات سرمایهگذاری خارجی به 21 طرح در 9 استان کشور با ارزش یکمیلیارد دلار کرد. این طرحها شامل مجتمعهای گردشگری، هتلها، هتلآپارتمانها، مهمانپذیرها، مناطق نمونه گردشگری، صنایعدستی و دفاتر خدماتمسافرتی و جهانگردی است. معاونت برنامهریزی و سرمایهگذاری این سازمان وظیفه بسترسازی برای ایجاد زیرساختهای گردشگری، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی و اعطای تسهیلات بانکی (ارزی و ریالی) را برعهده دارد.
بر همین اساس، این معاونت تمهیدات لازم را بهمنظور انجام دادن حمایتهای موردنیاز توسعه این صنعت ــ ازجمله معافیتهای مالیاتی، کمک به ایجاد زیرساختها، اعطای یارانه سود و کارمزد تسهیلات، تخفیفات در عوارض صدور پروانه ساختمانی، تضمین سرمایهگذاری خارجی در چارچوب قانون تشویق و حمایت از سرمایهگذاران خارجی، تعرفههای ترجیحی سوخت، تأمین زیرساختهای موردنیاز، تجهیز منابع برای سرمایهگذاران (تسهیلات بانکی)، تأمین عرصه با قیمتهای ترجیحی و تدوین برنامهها و طرحهای توسعه زیرساختهای حوزههای مختلف گردشگری ــ درنظر گرفته است.
انتهای پیام/