توسعه سرمایه‌گذاری خارجی در بخش گردشگری

سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور در زمان استقرار دولت تدبیر و امید، به‌منظور توسعه بخش گردشگری، حمایت‌های همه‌جانبه‌ای از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، علی ملایی‌توانی معاون دفتر تسهیلات و تأمین منابع معاونت سرمایه‌گذاری سازمان میراث‌فرهنگی، امروز 4 اردیبهشت 96، در گفت‌وگویی تأکید کرد که دولت یازدهم با جذب بیش از یک‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در بخش گردشگری گام مهمی در تأمین زیرساخت‌های این بخش برداشته است. ازجمله مشوق‌های سازمان برای سرمایه‌گذاران می‌توان معافیت مالیاتی، واگذاری زمین، معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، معافیت گمرکی، تعامل با شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی برای تسهیل امر سرمایه‌گذاری در این بخش را نام برد. بر همین اساس، بیش از 100 هیئت سرمایه‌گذاری و نمایندگان شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری در سال‌های تصدیگری دولت یازدهم به ایران آمده‌اند.

مشروح این گفت‌وگو به‌قرار زیر است:

سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چه اقداماتی در زمان دولت یازدهم در زمینه جذب یک‌میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی صورت داده است؟

سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، به‌منظور ایجاد و توسعه زیرساخت‌های گردشگری کشور و استفاده از دانش فنی و اقتصادی شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی، تمهیدات لازم را برای سرمایه‌گذاری در این بخش با اعطای مشوق‌ها و حمایت‌های لازم فراهم کرده است. ازجمله این مشوق‌ها می‌توان به واگذاری زمین، معافیت‌های مالیاتی، برخورداری تأسیسات گردشگری از تعرفه‌های بخش صنعت، معافیت گمرکی، کمک به ایجاد زیرساخت‌های بخش گردشگری، تخفیف عوارض صدور پروانه ساختمانی پروژه پس از بهره‌برداری به‌صورت اقساط، تضمین سرمایه‌گذاری خارجی در چارچوب قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی اشاره کرد.

از این میزان سرمایه‌گذاری خارجی در چه بخش‌هایی از صنعت گردشگری استفاده شده است؟

تعداد مجوزهای سرمایه‌گذاری خارجی صادره در دولت یازدهم برابر با 21 مورد بوده که این میزان بیشترین تعداد مجوز صادره در ساخت مجموعه‌های گردشگری است و به‌لحاظ حجم سرمایه‌گذاری خارجی، بیشتر این سرمایه‌گذاری‌ها در بخش هتل‌های چهارستاره و پنج‌ستاره انجام شده است. به‌لحاظ کمیت هم باید اشاره کرد که سرمایه‌گذاری‌ها در 16 استان کشور، به‌ترتیب، در بخش مجموعه‌های گردشگری، هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها، مناطق نمونه گردشگری و دفاتر خدمات‌مسافرتی صورت گرفته است.

سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری چه برنامه‌هایی برای اجرایی شدن این سرمایه‌گذاری در تمام استان‌ها دارد؟

با توجه به اینکه بخش گردشگری در برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور به‌عنوان بخش پیش‌ران اقتصادی کشور تعریف شده و سیاست‌های محوری دولت تدبیر و امید تسهیل و توسعه سرمایه‌گذاری در این بخش است، همه دستگاه‌های اجرایی کشور برای تحقق اهداف سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری همگام و همراه بوده و کمال همکاری را داشته‌اند. همچنین به همین منظور، این سازمان تعاملات لازم را با سازمان حفاظت محیط‌زیست، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی و وزارت امور اقتصادی و دارایی کشور برقرار کرده است. باید اشاره کرد که کتابچه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شامل بیش از 1500 فرصت و ظرفیت سرمایه‌گذاری از استان‌های کشور در زمینه ساخت هتل و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی تهیه شده است.

برجام چه تأثیراتی در جذب سرمایه‌گذاری خارجی در سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری داشته است؟

پس از برجام و رفع تحریم‌ها و ثبات فضای سیاسی ایران در عرصه بین‌الملل، هیئت‌ها و نمایندگان اقتصادی از سراسر دنیا برای سرمایه‌گذاری به ایران آمدند. با توجه به ظرفیت‌های بالای صنعت گردشگری، حوزه فعالیت سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشورمان یکی از حوزه‌های موردعلاقه سرمایه‌گذاران خارجی بخش گردشگری بوده است. در سه سال اخیر بیش از 100 هیئت و نماینده از شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری به ایران آمدند. ترکیه، لبنان، ژاپن، کره، امارات، آلمان، فرانسه، اسپانیا و کشورهای حومه خلیج‌فارس و ایرانیان مقیم خارج ازجمله کشورهایی بوده‌اند که برای سرمایه‌گذاری خارجی به ایران آمده‌اند. بر همین اساس، سازمان تفاهم‌نامه همکاری با گروه هتل‌های اشتایگن‌برگر آلمان برای ساخت 10 هتل و سرمایه‌گذاران کشور ترکیه برای ساخت 15 هتل چهارستاره و پنج‌ستاره در ایران منعقد کرده و تاکنون چندین همایش و نمایشگاه بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، برای معرفی فرصت‌ها و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در این بخش، با حضور شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران خارجی برگزار شده است. درواقع، نتایج برجام باعث شد که ثبات اقتصادی و سیاسی ایران در فضای بین‌المللی برای آن‌ها اثبات شود و سرمایه‌گذاران زمینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری در این بخش ببینند.

مجموعه اقداماتی که در زمینه صنایع زیرساختی بناها انجام شده چه تأثیری در صنعت گردشگری کشور داشته است؟

براساس سند چشم‌انداز 1404 و برنامه ششم توسعه کشور، باید تعداد ایران‌گردان خارجی به 25میلیون نفر در سال برسد. بنابراین، لازم است که سرانه زیرساخت‌های صنعت گردشگری، ازجمله فضاهای اقامتی، افزایش یابد که این زیرساخت‌ها شامل هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها، مناطق نمونه گردشگری، مهمانسراها و مجتمع‌های گردشگری است. سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری، علاوه‌بر اینکه باعث ایجاد فضای رقابتی می‌شود، به افزایش کمّی و بهبود کیفیت تأسیسات گردشگری هم می‌انجامد. بنابراین باید زمینه سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها فراهم شود تا صنعت گردشگری ایران ظرفیت لازم را برای جذب سرمایه‌گذاری به‌ویژه سرمایه‌گذاری خارجی داشته باشد.

افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت گردشگری چه تأثیری در زندگی مردم و اقتصاد جامعه دارد؟

جذب یک‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی، علاوه‌بر توسعه زیرساخت‌های بخش گردشگری، به توسعه فنّاوری و بهبود دانش فنی صنعت هتل‌سازی و هتل‌داری منجر می‌شود. سرمایه‌گذاری در این بخش باعث ارزآوری و ایجاد اشتغال و توسعه فرهنگی‌اجتماعی جامعه می‌شود و به افزایش درآمدهای مردم کمک می‌کند. سرمایه‌گذاری خارجی در بخش گردشگری بیش از 50 نوع فعالیت اقتصادی از صنعت حمل‌ونقل گرفته تا صنعت ساختمان را دربر می‌گیرد؛ درنتیجه، تمام افراد جامعه به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌توانند از منافع بخش گردشگری استفاده کنند.

انتهای پیام/

کد خبر 1396020410