رحمانی‌موحد: شورای شهر و شهرداری تهران کار فعالان گردشگری را تسهیل کنند

معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی گفت: «آنچه باید در حوزه گردشگری مورد توجه قرار گیرد این است که رویکردهایی که میان بخش ما و شهرداری مشترک بود، در چند سال گذشته دچار آسیب شده است.»

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا مرتضی رحمانی‌موحد معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری امروز 29 خرداد 96 در نشست زهرا احمدی‌پور با اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ضمن آروزی توفیق برای منتخبان شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: «شما پرمطالبه‌ترین شورای شهر در دوره‌های اخیر هستید، ما با دو دسته افراد در تهران روبه‌رو هستیم. دسته‌ای که می‌خواهند در تهران سکونت کنند و دسته‌ای که قصد زندگی کردن در تهران را دارند؛ اما متأسفانه دسته سکونتی‌ها در تهران از دسته دوم بیشتر شده است.»

معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: «ما می‌توانیم در کمیسیون‌هایی که تعریف می‌شوند، کمک‌حال شورای اسلامی باشیم و زاویه انحراف سیاست‌های خود را با سیاست‌های ملی کم کنیم.  خدمات متقابلی بین شورای شهر و سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قابل تعریف است، اگر شهرداری مثل سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، سه عنصر حمایت، هدایت و نظارت را اعمال کند موفق‌تر می‌شود.»

او با اشاره به اینکه باید تصدی‌گری دولت و سازمان‌های دولتی کمتر شود گفت: «پیشنهاد می‌کنیم که شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری کار فعالان گردشگری را تسهیل کنند. گسستی که بین شهرداری و شورا وجود داشت باید ترمیم شود تا بتوان انتظاراتی که از شورای و عملکردش وجود دارد بر آورده شود.»

رحمانی‌موحد با اشاره به اینکه بیشترین گردشگر از شهر تهران عبور می‌کند، گفت: «اما آن‌طور که باید به گردشگران خارجی در تهران خدمات ارائه نشده است، به‌عنوان مثال هیچ‌کدام از تابلوهای مسیریابی متروی تهران به زبان انگلیسی نیست و گردشگران خارجی حتی برای پیدا کردن مسیر خود با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند.»

او افزود: «شهرداری باید به‌سمتی پیش رود که خدمات و زیرساخت‌های گردشگری را توسعه دهد. تهران قطب فرهنگی‌، قطب تاریخی، قطب مذهبی و قطب طبیعت‌گردی است.  امیدواریم با همکاری هم بتوانیم از این ظرفیت‌ها به‌خوبی استفاده کنیم.»

تهران ایرانی کوچک است

در ادامه این نشست سیدمحمدبهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری درباره نسبت بین موضوعات سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و شهر تهران گفت: «یکی از حوزه‌های این سازمان میراث‌فرهنگی است. زمانی که اولین شورای شهر تهران تشکیل شد تأکید کردیم که درباره شهر تاریخی تهران صحبت کنیم، همه تعجب کردند زیرا به‌کار بردن لفظ شهر تاریخی برای تهران عادت نداشتند. تهران شهری تاریخی است، چون مهم‌ترین موزه‌های کشور، ‌آثار شاخص ما در دو قرن اخیر و... در تهران وجود دارد. همچنین تمام تنوع‌های فرهنگی در پایتخت‌ کشورها نماینده دارند، تهران نیز از این قاعده مستثنا نیست و به‌عبارتی تهران ایرانی کوچک است.»

او افزود: «پایتخت بودن تهران، تهران را در وضعیتی قرار می‌دهد که نمی‌توان مثل سایر کلان‌شهرهای کشور آن را اداره کرد، تهران پایتخت کشور است، تهران دروازه ورود گردشگر به کشور است، اما متأسفانه نه برای ورود گردشگر و نه به‌عنوان مقصد گردشگری تجهیز شده است. باید در تهران صنایع‌دستی ایران را ببینیم.»

بهشتی با اشاره به اینکه هنوز فاصله بسیار زیادی میان جایگاه شهر تهران و جایگاه و ارزش واقعی این شهر فاصله وجود دارد گفت: «شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران نمی‌توانند بدون تعامل با سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کار خود را به‌خوبی پیش ببرند؛ سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز بدون همکاری با شورا و شهردای نمی‌تواند اهداف سازمانی و اهداف کلان کشور را پیش ببرد.»

انتهای پیام/

کد خبر 139603292