بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پایگاه جهانی تختجمشید، میرااسعد سیف کارشناس و ارزیاب یونسکو از کارگاههای مرمت، موزه تختجمشید، کارگاه گنجینه و کاوش آبراهههای تختجمشید بازدید کرد.
در این بازدید محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، مصیب امیری مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، مسعود رضاییمنفرد مدیر پایگاه میراث جهانی تختجمشید، پروفسور کالیری سرپرست تیم باستانشناسی ایتالیایی در کاوش تل آجری و علیرضا عسگری چاوردی سرپرست تیم کاوش هیئت ایرانی در تل آجری نیز حضور داشتند.
ارزیاب یونسکو همچنین از سالن دستاوردهای پایگاه میراث جهانی تختجمشید و کتابخانه تخصصی بازدید و با پرسنل این مجموعه دیدار داشت.
طالبیان بازدید کارشناسان یونسکو را درخصوص اقدامات صورتگرفته در مجموعههای تاریخی و میراث جهانی همچون تختجمشید، از آن جهت حائز اهمیت خواند که میتوان اذعان داشت متخصصان، پژوهشگران و نیروی کار ایرانی نیز به نوبه خود صاحب فن و دانش کار است و میتواند در تقابل علم و تکنیک با دیگر سایتهای جهانی همکاری داشته باشد.
معاون میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همچنین به طور جداگانه بازدید میدانی از سایر کارگاههای مرمت و کاوشهای اخیر آبراهههای زیرزمینی تختجمشید بهعمل آورد و مواردی را برای هر چه بهتر شدن نتایج کارهای در دست اقدام، یادآور شد.
بازدید از کاخ ساسان سروستان
همچنین بهگزارش ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری فارس، این تیم کارشناسی با سفر به سروستان بازدیدهای کارشناسی و فنی خود از کاخ ساسان سروستان داشت و در جریان اقدامات علمی و عملیاتی انجام شده در این کاخ تاریخی قرار گرفت.
کاخ ساسان سروستان در مسیر روستای نظرآباد شهرستان سروستان واقع شده که به شماره 23 در شهریور ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسيده است. اين بنای عظيم گنبدها، ايوانها، اتاقها و دهليزهای متعددی دارد.
درخصوص تاريخ ساخت کاخ سروستان نظرات متفاوتی وجود دارد بهاحتمال زیاد اين بنا از آثار دوره بهرام گور (بهرام پنجم ساسانی) است (438-420م) که بوسيله مهر نرسی وزير معروف او بنا شده است. پلان بنا مستطیلی شکل است که در ابعاد 37×45 متر ساخته شده است. اين بنا از با شکوهترين کاخهای عهد ساسانی است و شامل يک ايوان ورودی و گنبدی در مرکز و حياط است. در اين کاخ نسبت به بناهای ديگر اين دوره فن معماری و پلان پيچيده و کاملتری استفاده شده است. نمای اصلی بنا در ضلع شرقی قرار دارد که شامل يک ايوان مرکزی و دو ايوان کوچکتر در دو طرف است.
انتهای پیام/