طراحی، مرمت و بهسازی مظهر قناب قصبه انجام شد

مدیر پایگاه میراث جهانی قنات قصبه گناباد از طراحی، مرمت و بهسازی مظهر قنات قصبه گناباد و همچنین تکمیل فاز دوم پروژه برق‌رسانی به قنات قصبه خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، رسول صنوبری مدیر پایگاه جهانی قنات قصبه گناباد امروز 30 مهر 96 در رابطه با فعالیت‌های صورت گرفته در قنات قصبه گفت: «با توجه به اهمیت و ثبت قنات قصبه گناباد در فهرست میراث جهانی، این پایگاه اقدامات مرمتی و حفاظتی را برای حفظ این اثر ارزشمند به‌صورت مداوم در دستور کار قرار داده است. به نحوی که از ابتدای امسال با جذب اعتبار 350میلیون تومان فعالیت‌های مرمتی متعددی را انجام دادیم.»

او افزود: «برای نخستین‌ بار به طراحی مرمت و بهسازی مظهر قنات قصبه با در نظر گرفتن مبلغ 300میلیون ریال پرداختیم که این امر در راستای معرفی هر چه بهتر قنات قصبه به گردشگران داخلی و خارجی انجام شد.»

مدیر پایگاه جهانی قنات قصبه گناباد تصریح کرد: «درحال حاضر نیز مبلغ 460میلیون ریال به طراحی، ساخت و نصب تابلوهای راهنمای اثر در داخل و بیرون شهر اختصاص یافت. این درحالی است که تکمیل فاز دوم پروژه برق‌رسانی به قنات قصبه از دیگر فعالیت‌های این پایگاه به‌شمار می‌رود.»

او از خرید و نصب انشعابات آب و فاضلاب برای سرویس‌های بهداشتی گردشگران خبر داد افزود: «فاز یک کاوش آسیاب پایین قنات قصبه و عقد قرارداد در خصوص استحکام‌بخشی ورودی شماره دو از دیگر فعالیت‌هایی است که این پایگاه در خصوص حفظ، مرمت و معرفی این اثر ارزشمند جهانی انجام داده است.»

قنات قصبه گناباد در سال ۱۳۷۹ از سوی سازمان میراث فرهنگی با شماره ۲۹۶۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و پرونده آن در ۱۳۹۳برای ثبت در میراث معنوی و ملموس بشریت به یونسکو ارسال شد و پس از رسیدگی به‌عنوان قنات ایرانی در یونسکو به ثبت رسید.

این قنات یکی از شاهکارهای آبی جهان بوده که از دو رشته اصلی و شش شاخه فرعی تشکیل شده‌ است. چاه اصلی این قنات در دامنه شمالی سیاه کوه و خروجی آن در محله معروف به قصبه قرار دارد. طول این قنات بیش از ۳۳ کیلومتر است و عمق چاه اصلی حدود ۳۰۰ متر و میزان آب‌دهی آن بیش از ۱۳۰ لیتر در ثانیه‌ است.

 

انتهای پیام/

کد خبر 139607307