بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سیستانوبلوچستان، غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایعدستی شامگاه سهشنبه ۲۱ آذر در دیدار با سیددانیال محبی استاندار سیستانوبلوچستان خواستار توجه هرچه بیشتر به هنرمندان صنایعدستی و حمایت از آنها در این استان پهناور شد.
رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایعدستی در این دیدار بیان کرد: «بخشی از ثبت شهرهای خلاق به صنایعدستی و هنرهای بومی اختصاص دارد که از طریق سازمان بینالملی یونسکو ثبت میشود. از سال ٢٠١۴ ثبت شهرهای جهانی به صورت اختصاصی به شورای جهانی صنایعدستی واگذار شد. ایران و چین فعالترین کشورهای شورای جهانی صنایعدستی در منطقه آسیا و اقیانوسیه هستند.»
سیددانیال محبی استاندار سیستانوبلوچستان نیز این استان را رنگین کمانی از استعدادها و ظرفیتهای بالقوه عنوان کرد و جهانی شدن کلپورگان را نشان و سَندی از فرهنگ و ریشه در قدمت مردمان استان دانست.
او ثبت جهانی روستای کلپورگان را فرصت مناسبی برای اتصال و ارتباط این روستا با سایر روستاها و شهرهای جهانی برشمرد و افزود: «از این پس نگاههای جهانی به این روستا معطوف خواهد شد که این مسیر توسعه و رشد همهجانبه آن را تسریع خواهد کرد.»
استاندار سیستانوبلوچستان همچنین با اشاره به ظرفیتها و توانمندیهای فراوان روستاهای این استان در بخشهای گردشگری، تمرکز بر توانمندسازی روستاها را در حوزه گردشگری را مهمترین عامل توسعه روستاها و پیشگیری از مهاجرت روستاییان برشمرد.
استاندار سیستانوبلوچستان گفت: «در این استان بستهای از آثار طبیعی و تاریخی وجود دارد. این استان جاذبههای طبیعی و گردشگری بسیاری از شهر سوخته گرفته تا کوه خواجه و کویر لوت دارد.»
درخواست معاون صنایعدستی از استاندار سیستان و بلوچستان
بهمن نامورمطلق معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور نیز در این دیدار با خطاب به محبی استاندار سیستانوبلوچستان گفت: «استاندار سابق توجه ویژهای به حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری داشت و پیگیریهای او در این زمینه از ثبت بیابان لوت گرفته تا روستای کلپورگان به نتیجه رسیده بود. امیدوارم شما نیز نگاه گستردهای به این حوزه داشته باشید.»
او اضافه کرد: «استان سیستانوبلوچستان راهی جز توجه به حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ندارد. توجه به این حوزه بهترین راه برای گسترش عدالت اجتماعی و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی است.»
او از محبی استاندار سیستانوبلوچستان خواست در جلسهای با علیاصغر مونسان، رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری برنامههای مربوط به استان بِروز شود تا بتوان با انرژی بیشتری این راه را ادامه داد.
نامورمطلق گفت: «صنایعدستی سیستانوبلوچستان ذخیره بزرگی است و میتواند به رونق اقتصادی صنایعدستی کشور کمک کند.»
انتهای پیام/