بهگزارش میراثآریا بهنقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، در این مراسم که مدیر بخش روابط خارجی چک توریسم، مدیران برخی از آژانسهای گردشگری جمهوری چک، تعدادی از مسئولان وزارت امور خارجه چک، رئیس اتاق مشترک بازرگانی چک-ایران، جمعی از تجار و فعالان بخش خصوصی چک، تعدادی از استادان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه چارلز پراگ، جمعی از ایرانشناسان، محققان و ایران دوستان چکی و نیز جمع زیادی از هموطنان ایرانی مقیم چک حضور داشتند، پس از پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری چک، ابتدا علیاکبر جوکار سفیر جمهوری اسلامی ایران در پراگ به روابط دوجانبه ایران و چک اشاره کرد و گفت: «حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال 2017 در مقایسه با سال 2014 سه برابر افزایش یافته و روابط سیاسی دو کشور نیز در سال جاری مجدداً به سطح سفیری ارتقا پیدا کرده و همه اینها نشان میدهد که روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری چک در سالهای اخیر از روند رو به رشدی برخوردار بوده و این روند همچنان باید در همه زمینهها از جمله گردشگری و توریسم افزایش یابد.»
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پراگ با اشاره به ظرفیتهای عظیم کشورمان در زمینه گردشگری و توریسم و جذابیتهای گردشگری ایران، بر ضرورت افزایش همکاریهای ایران و چک در حوزه گردشگری و توریسم تأکید کرد و خواستار استفاده از همه ظرفیتهای موجود بهمنظور ارتقای رشد گردشگری و افزایش تعداد جهانگردان چکی برای سفر به ایران شد.
او هدف از برگزاری این نشست را معرفی هر چه بیشتر ظرفیتهای ایران در حوزه توریسم نزد مردم چک ارزیابی کرد.
جوکار با اشاره به جذابیتهای اقلیمی، تاریخی و فرهنگی ایران برای گردشگران خارجی، گردشگری سلامت و گردشگری علمی را از زمینههای دیگری ذکر کرد که میتواند مورد توجه شرکتهای تورگردان چکی قرار گیرد.
کلارا ویس لوژیلوا مدیر بخش روابط خارجی چک توریسم نیز در این مراسم ضمن ارائه آمار و ارقامی در حوزه توریسم و گردشگری در جمهوری چک، وظایف و فعالیتهای سازمان گردشگری چک را برای حضار تشریح کرد.
او افزود: «صنعت توریسم در جمهوری چک، حوزهای جدید و پویا بوده که 3درصد GDP این کشور را تأمین میکند. این حوزه 14 میلیارد دلار در سال برای جمهوری چک ارزآوری داشته و بیش از 6 میلیارد یورو درآمد ایجاد میکند. در سال 2017 تعداد میهمانانی که از چک دیدن به عمل آورده و بهطور متوسط سه شبانه روز در این کشور اقامت داشتند، به رقم 2/10 میلیون نفر رسید که نسبت به سال گذشته بیش از 9درصد رشد داشته است.»
مدیر بخش روابط خارجی چک توریسم ادامه داد: «چک توریسم زیرمجموعه وزارت توسعه منطقهای جمهوری چک بوده و مأموریت آن معرفی کشور چک در جهان بهعنوان یک مقصد توریستی است و حوزههای فعالیت ما روابط عمومیها، رسانهها و شرکتهای مختلفی را شامل میشود که به هر نحوی به حوزه گردشگری مرتبط میشوند.»
او خاطرنشان کرد: «ما با حمایت وزارت توسعه منطقهای، توانستهایم کشور چک را در 40 بازار بینالمللی معرفی کنیم. ما 19 دفتر خارجی و سه نماینده منطقهای داریم. با دفاتر توریستی، شرکتهای هواپیمایی، فرودگاه پراگ، نهادهای فرهنگی و سایر دستگاههای مرتبط در همکاری هستیم تا رقابتپذیری و ارزش اعتباری توریسم چک را در خارج کشور ارتقاء بدهیم.»
ویس لوژیلوا با تأکید بر ضرورت گسترش هر چه بیشتر همکاریهای گردشگری بین ایران و چک تأکید کرد: «ایران مطمئناً یکی از کشورهایی است که به دنبال گسترش روابط با آن هستیم. از کمک بسیار خوب و قابل توجه سفارت ایران در پراگ که موجب شد ما بتوانیم در نوامبر سال گذشته دومین سمینار معرفی توریسم را در تهران برگزار کنیم، قدردانی میکنم. امسال نیز برای هماهنگ کردن و اعزام تورها به ایران برنامهریزی میکنیم و برای شناسایی فرصتهای گردشگری چک نیز برنامههایی را برای معرفی چک به آژانسهای گردشگی ایران اجرا خواهیم کرد.»
در این مراسم همچنین دو تن از مدیران آژانسهای گردشگری چک فعالیتهای خود در زمینه افزایش میزان گردشگران را تشریح و با اشاره به جاذبههای گردشگری ایران و چک، بر ضرورت تلاش هر چه بیشتر برای رشد گردشگری بین دو کشور تأکید کردند.
همچنین در این مراسم یک فیلم مستند زیبا به زبان انگلیسی در خصوص معرفی جاذبههای گردشگری و فرهنگی و نیز ظرفیتهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران برای حضار به نمایش گذاشته شد که مورد توجه حضار چکی این مراسم قرار گرفت.
پس از آن گروه موسیقی سنتی «نغمه اصفهان» (اعزامی از استان اصفهان) به اجرای چند قطعه موسیقی زیبای ایرانی و محلی پرداختند که با استقبال حاضران مواجه شد.
انتهای پیام/