بازگویی داستان شهر 4500ساله در موزه ملی ایران

دکتر کورین کاستل از دانشگاه لیون فرانسه فردا دوشنبه 21 اسفند به ارائه نتایج کاوش‌های پنج‌ساله خویش در مکان باستانی تَل الرودای سوریه، در موزه ملی ایران خواهد پرداخت.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی موزه ملی ایران، این باستان‌شناس متخصص عصر مفرغ بین سال‌های 1989 و 1993 کاوش‌های باستان‌شناختی تَل الرودا را هدایت کرد که در نتیجه آن اطلاعات مهمی از این شهر کهن عصر مفرغ به‌دست آمد. طبق گفته دکتر کاستل این شهر مستحکم به‌شکل دایره‌ای ساخته شده و دارای شبکه‌ای از خیابان‌هاست. سکونت در تل الرودا در اواسط هزاره سوم پیش از میلاد آغاز و در حدود 2200 پیش از میلاد متروک شده است.

دکتر کاستل در این‌باره گفت: «برخلاف تصورات پیشین، فرآیند شهرنشینی در استپ‌های خشک شمال بین‌النهرین تقریباً هم‌زمان با سایر مناطق آغاز شد. وجود این شهر کهن در سوریه و شهرهای مشابه آن حاکی از این است که جنوب بین‌النهرین دیگر نمی‌تواند به عنوان منشأ شهرنشینی که نواحی پیرامونی آن در مرحله دوم شهرنشین شده‌اند، قلمداد شود.»

او افزود: «وجود شهرهای استپی شمال بین‌النهرین در منطقه حاشیه‌ای در هزاره سوم پیش از میلاد موجب شده که سؤال‌های متعددی در خصوص ماهیت، کارکرد و ساختار اجتماعی، مدل‌های معیشتی ساکنین آن‌ها، شیوه حرکت و جابه‌جایی در این منطقه، نقش کوچ‌نشینان و عشایر در شکل‌گیری و تداوم آن‌ها، شکل گیرد که یک نظرگاه کاملاً جدید برای مطالعه شهرنشینی و نخستین شهرهای استپی در مناطق پست غربی ایران، از دشت‌های خوزستان تا دشت میان کوهی زاگرس ارائه می‌دهند.»

علاقه‌مندان می‌توانند فردا دوشنبه ساعت 11 در تالار سخنرانی موزه ملی ایران واقع در خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان ۳۰ تیر، خیابان پروفسور رولن، شماره یک در موزه ملی ایران حضور یابند.

انتهای پیام/

کد خبر 139612201