بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهكل ميراثفرهنگی، صنايعدستی و گردشگری زنجان، اسدالله درویشامیری استاندار زنجان شامگاه پنجشنبه 13 اردیبهشت 97 در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره بینالمللی غذای کشورها اکو–جاده ابریشم که در محل نمایشگاههای دائمی کاسپین زنجان برگزار شد گفت: «جشنواره غذای کشورهای عضو اکو ـ جاده ابریشم، که از سال 94 در زنجان پایهگذاری شد، امسال شاهد حضور نمایندگان 17 کشور بود.»
او افزود: «این جشنواره فرصت خوبی است تا این کشورها به بهانه غذا و آشپززی در کنار هم حضور داشته باشند و زمینه حضور گردشگان خارجی در این زنجان فراهم شود.»
درویشامیری غذا را نشانهای از شناسنامه هر کشوری خواند و هر غذای ایرانی را شناسنامه ایرانیان برشمرد و گفت: «این جشنواره بهانهای برای شادی و نشاط در کنار هم مردم فرهنگ دوست و با نشاط زنجان است.»
او اضافه کرد: «از سازمان میراثفرهنگی باید تشکر کرد که این جشنواره را بهانهای ساخت تا مردم کنار هم باشند و سنتهای کهن ایرانیان یکی پس از دیگری در آن اجرا شود.»
استاندار زنجان تأکید کرد: «شهادت میدهم که اگر سازمان میراثفرهنگی نبود، بسیاری از این سنتها به فراموشی سپرده میشد و از گذشته ما چیزی باقی نمیماند، به این دلیل باید قدردان این سازمان بود.»
او با بیان اینکه جشنواره غذای کشورهای عضو اکو–جاده ابریشم بههمت سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شکل گرفته است، گفت: «در بندی از بیانیه پایانی نشست وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی اکو، این جشنواره مورد حمایت و تشویق واقع شد تا هر ساله در استان و شهر زنجان برگزار شود.»
او غذا را ضروریترین نیاز هر انسانی دانست و اعلام کرد: «امروز انسانها بیش از گذشته به غذای سالم نیاز دارند، زندگی و جامعه صنعتی و شهر نشینی همه ما را از غذای سالم و سنتی دور نگاه داشته است.»
درویشامیری تأکید کرد: «استفاده از مواد غذایی غیر طبیعی و تهیه غذاهای به نسبت سنتی، به تدریج ما را از غذاهای سنتی و اصیل بیگانه میکرد.»
او با بیان اینکه این جشنواره غذا، غذاهای سنتی ایران و کورهای عضو اکو را که تعداد کمی نیستند، کنار هم قرار داد، گفت: «به این بهانه نسل کنونی میتواند ببیند و بداند که غذا فقط فست فود و ساندویچ نیست. غذای سالم، انسان و جامعه سالم را به دنبال دارد و غذاها میتوانند فرهنگها را به هم پیوند بزنند.»
استاندار زنجان ادامه داد: «فرهنگهای مختلف از کشورهای گوناگون عضو اکو سه روز در کنار هم به زیبایی و در کمال آرامش و امنیت حضور داشتند، از همین رو غذاها میتوانند فرهنگها را به هم پیوند بزنند و ملتها را به هم نزدیک و متعهد کنند.»
او افزود: «غذا میتواند فرهنگ اصیل و بومی هر کشوری ازجمله ایران سرافراز و کهن را احیا کند، تنوع در داشتن غذا، فاکتور مهمی برای جذب گردشگر و توریست است و ایران تنوع غذایی بسیار بالایی دارد.»
جشنواره غذای اکو، از مصادیق بارز دیپلماسی فرهنگی است
یحیی رحمتی مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری این استان نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه برگزاری جشنوارههایی چون جشنواره غذای اکوـجاده ابریشم، یکی از مصادیق بارز دیپلماسی فرهنگی است، گفت: «برگزاری چنین جشنوارههای باعث میشود تا بتوانیم روابط نزدیک و تنگاتنگی با سایر ملتها برقرار کنیم.»
او از حضور 14 کشور و پنج خبرگزاری خارجی در چهارمین جشنواره بینالمللی غذای اکوـجاده ابریشم در زنجان خبر داد و افزود: «بیشک رسانهها جزو بازوان توانمند در برگزاری چنین رویدادهای بینالمللی بهشمار میروند، از این رو طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در راستای پوشش رسانهای این رویداد، شاهد حضور 22 خبرنگار داخلی، پنج خبرگزاری خارجی و نیز 14 کشور در زنجان بودیم تا این رویداد سه روزه را پوشش دهند.»
رحمتی با اشاره به اینکه میهماننوازی مردمان این دیار باعث شد تا بتوانیم امسال هم همانند ادوار گذشته میزبان شایستهای برای کشورهای مختلف و نیز مهمانانی که از سایر استانها به زنجان آمده بودند، باشیم، ادامه داد: «هدف اصلی در برگزاری چنین جشنوارههایی، نزدیکی ملتها به یکدیگر است؛ چرا که معتقدیم نزدیکی ملتها به یکدیگر باعث نزدیکی فرهنگهای مختلف شده و این خود، زمینه دوستی ملل را فراهم خواهد کرد.»
او با بیان اینکه در چهارمین جشنواره بینالمللی غذای اکوـجاده ابریشم شاهد برپایی 15 غرفه خارجی از 14 کشور بودیم، بیان کرد: «یکی از مزیتهای این جشنواره، برپایی غرفههای صنایعدستی مرتبط با حوزه غذا، آشپزخانه و پذیرایی از مهمانان بود که در این راستا میتوان به برپایی 31 غرفه در حوزه محصولات صنایعدستی و نیز 10 غرفه در حوزه مواد اولیه افزودنیهای پخت غذا اشاره کرد.» مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری زنجان با یادآوری اینکه همه کشورهای دنیا یک دغدغه مشترک به نام صلح و سعادت بشری را در سر میپرورانند، خاطرنشان کرد: «بیشک با وجود اینکه غذاهای ارائه شده در این جشنواره دارای طعم و مزه جداگانهای بود، اما همه شرکتکنندگان در یک چیز مشترک بودند و آن هم برقراری صلح و دوستی که این مهم در جشنواره چهارم به خوبی دیده شد.»
انتهای پیام/