به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گیلان، شهرود امیر انتخابی مدیرکل میراث فرهنگی این استان افزود: «علاوه بر سخنرانی علمی، واحدهای پذیرایی شهرستانهای شرق گیلان شامل لاهیجان، لنگرود، رودسر، سیاهکل و همچنین آستانه اشرفیه انواع تولیدات غذایی خودرا در معرض نمایش و عرضه گذاشتند.»
اوگفت: «خوراک و غذا بهعنوان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری حال حاضر در دنیا است بنابراين براي معرفی بیشتر انواع مدلهای غذایی شهرستانهای گیلان و درراستای ثبت شهر رشت بهعنوان شهر خلاق خوراکیها این همایش علمی برگزار شد.»
امیر انتخابی یادآور شد: «با توجه به ثبت شهر رشت بهعنوان شهر خلاق غذا از سوی یونسکو، امیدواریم که این همایش بتواند به اهداف خود برسد.»
او تصریح کرد: «یکی از اهداف مهم این همایش علمی معرفی غذاهای بومی و منطقهای، معرفي سفره غذای گیلانی احیای دوباره فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و اصیل هر منطقه در بین مردم، ترویج طبخ و ارائه غذاهای سنتی و بومي هر منطقه در رستورانها، مراکز طبخ و هتلها است.»
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان افزود: «تغییر شیوه زندگی و الگوی مصرف غذا، رژیم غذایی ناسالم،آمار رو به افزایش تهیه فست فود و عدم توجه به استفاده از محصولات سالم غذایی، زمینهساز شیوع روزافزون بیماریهایي مانند سکته قلبی ، سكته مغزی، افزایش فشارخون، دیابت، چاقی و انواع سرطانها شده که ضمن کاهش طول عمر افراد جامعه، هزینههای درمانی سنگینی را به کشور تحمیل كرده است.»
او خاطرنشان کرد: «همایش گردشگری خوراک با رویکرد نقش غذادر جذب گردشگران داخلی و خارجی و با چشمانداز دستیابی به اهداف گردشگری از طریق معرفی فرهنگ غذایی و استفاده از غذاهای محلی و ارگانیک در راستای ارتقای سطح آگاهی و فرهنگ تغذیه سالم در جامعه برگزارشده است.»
20 آذر 1394 شهر رشت بهطور رسمی از سوی یونسکو بهعنوان شهر خلاق خوراکشناسی انتخاب و در فهرست شبکه شهرهای خلاق یونسکو ثبتشد. بیش از 450 خوراکی محلی و فرآوردههای غذایی در استان گیلان وجود دارد که فرآیند تولید آن از مزرعه تا سفره سلامت محور است. مرغترش، اناربیج، باقلاقاتق، میرزاقاسمی و زیتونپرورده و گمج کباب ازجمله غذای هاي محلی گیلان هستند که به ثبت ملی رسیدهاند.
انتهای پیام/