بهگزارش میراثآریا به نقل از مرکز روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی استان گیلان، حمید آذر پور معاون گردشگری گیلان در خصوص این همایش گفت: با توجه به استقبال گسترده فعالان و علاقهمندان صنعت گردشگری از اولین همایش علمی گردشگری خوراک لاهیجان و با توجه به ثبت شهر رشت بهعنوان شهر خلاق خوراک در شبکه جهانی شهرهای خلاق خوراک دومین همایش گردشگری خوراک در پاسخگویی به نیازهای گردشگران در دانشگاه پیام نور تالش برگزار شد.»
او با اعلام این نکته که گردشگری خوراک، مفهومی است که در آن غذا انگیزه اصلی سفر به شمار رفته و بهعنوان یکی از عناصر فرهنگی استان شناخته میشود، افزود: «این همایش فرصت مناسبی برای معرفی میراث غذایی شهرستانهای تالش ماسال و رضوانشهر است، نظام غذایی بهمثابه بخشی از میراثفرهنگی جامعه دارای ظرفیتهای متعددی برای مطرحشدن در حوزه گردشگری است.»
آذر پور ادامه داد: «میتوان نظام غذایی را عنصری از میراثفرهنگی اقوام تلقی کرد حالآنکه اقبال گردشگران داخلی و خارجی به تناول غذاهای بومی محلی در این مکانها افزایشیافته و بهتدریج خاستگاه مصرف غذاهای ارگانیک روستایی و دستپختهای سنتی در بین گردشگران پدید آمده است، اما همچنان شاهد آن هستیم که فرصتهای پنهان گردشگری غذایی نادیده گرفته میشود.»
او بیان کرد: «سفره گیلانی در سه شهر مذکور به علت تنوع و تکثر اقوام و فرهنگهای مختلف دارای ظرفیتهای خوبی برای رونق گردشگری در ایام مختلف سال است.»
معاون گردشگری گیلان خاطرنشان کرد: «تبلیغات و اطلاعرسانی، ایجاد دفاتر دائمی در کشورهای همسایه و هدف، ارائه لوح فشرده، بروشور و فیلم برای معرفی غذاهای گیلانی، گنجاندن برنامههای غذایی در تورهای ورودی توسط دفاتر خدمات مسافرتی و تعیین تاریخهای مشخص در فصول بهار و پاییز برای برگزاری همایشها و تورهای غذایی از دیگر راهکارهای لازم برای جذب گردشگر غذایی است.»
او گفت: «این همایش در دو بخش سخنرانی علمی و سفره گیلانی در بخشهای پیشغذا، غذای اصلی و نوشیدنیهای سنتی بومی و محلی با رویکرد نقش غذاهای محلی و بومی در جذب گردشگران داخلی و خارجی با چشمانداز و دستیابی به اهداف گردشگری از طریق معرفی و فرهنگ غذای آداب پذیرایی با نگرش استفاده از غذاهای محلی ارگانیک که در راستای ارتقای سطح آگاهی نگرش و فرهنگ تغذیه سالم در جامعه برگزار شد.»
انتهای پیام/