به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، این کارگاه آموزشی همزمان با روز ملی پرندهنگری باحضور راهنمایان و فعالان حوزه گردشگری خوزستان و نیز کارشناسان ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان در محل این ادارهکل برگزار شد.
از آنجا که استان خوزستان یکی از ظرفیتهای ویژه کشور در حوزه پرندهنگری محسوب میشود، معاونت گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان بر آن شد تا با هدف معرفی روز ملی پرندهنگری و درک جایگاه پرندهنگری در توسعه طبیعتگردی، کارگاه آموزشیای را برای راهنمایان و فعالان حوزه گردشگری برگزار کند.
این کارگاه آموزشی در سه بخش برپا شد که بخش نخست آن با موضوع پرندهنگری، تاریخچه، اهمیت و کدهای رفتاری و اخلاقیای که گردشگران و پرندهنگرها در مناطق ویژه مربوط به پرندهنگری باید رعایت کنند، توسط محمد الوندی کارشناس محیط زیست برگزار شد.
در ادامه و در بخش دوم این کارگاه، رضا نیکفلک توضیحاتی درخصوص زیستگاههای پرندگان استان خوزستان، انواع پرندگان و زمان مناسب دیدن گونههای متنوع پرندهها ارائه داد و در نهایت و در بخش سوم نیز موضوع طبیعتگردی (اکوتوریسم) و پرندهنگری و حساسیتهای اکولوژیکی مناطق گردشگری استان خوزستان توسط ندا اورک تدریس شد.
در این کارگاه بر لزوم همکاری تنگاتنگ ادارهکلهای حفاظت محیط زیست و میراث فرهنگی، انجمن صنفی راهنمایان گردشگری و انجمن صنفی تورگردانان توسعه اقتصادی در راستای توسعه صنعت پرندهنگری و توانمندسازی جوامع محلی در جوار زیستگاههای حساس تأکید شد.
ایران با داشتن بیش از 550 گونه پرنده بومی و مهاجر، اقلیمها و زیستگاههای گوناگون و قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان مهاجر ظرفیت بسیار بالایی برای فعالیت پرندهنگری دارد؛ این رشته یکی از پرطرفدارترین و پردرآمدترین شاخههای طبیعتگردی دنیا است و هماینک در بسیاری از کشورها، منافع اقتصادی حاصل از این تفریح ارزان در حوزه درآمدهای اقتصادی و شاخصهای مرتبط با توسعه پایدار، بسیار قابل توجه است.
طی بیانیه فعالان حوزه طبیعتگردی ایران و مشارکت کمیته ملی طبیعتگردی در سال 1389 اولین پنجشنبه آذرماه هر سال با هدف توسعه پرندهنگری و جلب مشارکت عمومی در حفاظت از گونههای متنوع پرندهها، به عنوان روز ملی پرندهنگری نامگذاری شدهاست.
انتهای پیام/