به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، نادر فلاحی امروز یکشنبه 29 دی ماه 98 با اعلام این خبر تصریح کرد: «این غذاها شامل قورقا، نخود قورماسی، خینگل، خشیل و ایمام آشی است.»
او افزود: «با توجه به اینکه ثبت ملی منجر به تثبیت اصالت جغرافیای تهیه یک غذا و معرفی آداب و رسوم و سنت های پیرامون آن است، پرونده برخی غذاها تکمیل شده و مابقی نیز در دست تهیه است.»
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اظهار کرد: « تاکنون شیوه پخت برخی غذاها به ثبت رسیده و این مهم زمینهساز معرفی غذا در سطح ملی و بینالملل شده است.»
فلاحی اضافه کرد: «شیوه پخت و تهیه پیچاق قیمه، فطیر مشگین شهر، قره حالوا، کته، بال قیماق، باسترما پلو، شکلات رسته، شیرینی سه گوش، هدیک آشی و قوروت به ثبت ملی رسیده است.»
او با اشاره به ثبت شیوه تزئین تخم مرغ عید با عنوان بایرام یورماتسی افزود: « علاوه بر این در تمامی جشنوارهها و رویدادهای فرهنگی جاذبههای گردشگری غذا معرفی میشود که برجسته ترین آن جشنواره آش و غذاهای سنتی شهرستان نیر است.»
انتهای پیام/