بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، علیرضا حسنزاده رئیس پژوهشکده مردمشناسی امروز سهشنبه 16 اردیبهشت 99 با اعلام این خبر گفت: «یکی از حوزههای مهم پژوهشهای این پژوهشکده، فرهنگ غذا در ایران است.»
او با اشاره به برگزاری همایش خوراک و فرهنگ توسط این پژوهشکده در سال ۱۳۸۴ و انتشار چند کتاب همچون «غذا در آیینه فرهنگ و خوراک» در این حوزه افزود: «یکی از خروجیهای مطالعات مردمشناسی غذا در ایران، اطلس مردمنگاری سرزمین است زیرا که مسئله تغذیه و الگوهای متنوع آن در سطح جهان اهمیت فراوانی دارد.»
حسنزاده در ادامه تصریح کرد: «فراموش کردن الگوهای غذاهای بومی و اصیل هر کشور یعنی نابود شدن بخش مهمی از دستاوردهای فرهنگی آن منطقه که در سالیان طولانی برای شکلگیری آن تلاش شده است.»
او یکی از مهمترین راههای حفظ این امر مهم را ثبت و ضبط اطلاعات مربوط به آن دانست که این اقدام توسط پژوهشکده مردمشناسی در حال انجام است.
مریم عباسی کارشناس و مجری این طرح نیز در خصوص این پژوهش گفت: «ایران نیز همانند دیگر کشورها از هنر متنوع غذاهای بومی در استانهای مختلف بهرهمند است.»
او با بیان اینکه لذت پخت و مصرف غذاهای بومی اصیل ایرانی حتی در سطح وسیع جهان دارای شهرت است و علاقهمندان زیادی را به شناخت از مواد اولیه و نحوه پخت آن جذب کرده، افزود: «در این میان غذاها، دسرها و شیرینیهای متنوع استان مازندران مشتاقان زیادی دارد.»
عباسی اظهار داشت: «اقلیم مازندران به دلیل موقعیت خاص جغرافیاییاش و قرار گرفتن میان جنگل، دریا، کوه و جلگه، دارای پوشش گیاهی و جانوری ویژهای است که مجموعهای بینظیر از مواد اولیه آشپزی را در اختیار همه قرار میدهد.»
او خاطرنشان کرد: «طرح پژوهش مردمنگاری غذا در استان مازندران به بررسی تنوعهای غذایی در فرهنگ بومی، ترکیبات، شکل و مزه در پهنه جغرافیایی مازندران میپردازد.»
انتهای پیام/