بهگزارش میراثآریا، یک جلسه سهروزه تحت عنوان «گردشگری برای توسعه روستایی: رویکردی عملی به استراتژی و توسعه محصول» از سهشنبه 19 اردبیهشتماه تا پنجشنبه 21 اردیبهشتماه، در دفتر منطقهای سازمان جهانی گردشگری در خاورمیانه در ریاض برگزار شد. هدف از برگزاری این جلسه آموزشی، پاسخدهی به نیازهای اساسی مسئولان گردشگری منطقه برای توسعه مهارتهای مستمر در حوزه یادگیری، انطباق، و نوآوریهای بهروز بود.
سلطان المسلم، معاون وزیر امور بینالملل وزارت گردشگری عربستان سعودی، گفت: این برنامه آموزشی نشان میدهد که پادشاهی عربستان سعودی و سازمان جهانی گردشگری چقدر مصمم و مشتاق هستند تا نقش دفتر منطقهای خاورمیانه را ارتقا دهند و هر گونه حمایتی را از کشورهای عضو سازمان در منطقه داشته باشند.
زوریتسا اوروسویچ، مدیر اجرایی UNWTO در افتتاحیه این برنامه گفت: در دنیای پس از همهگیری کرونا، نقش گردشگری در توسعه روستایی بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. گردشگری روستایی پتانسیل بالایی برای توانمندسازی جوامع محلی، تحریک رشد اقتصادی محلی و تغییرات اجتماعی دارد.
او ادامه داد: کشورهای عضو ما گردشگری روستایی را به عنوان یک اولویت میبینند و ما مطمئنیم که این آموزش از آنها در حوزه یادگیری پیوسته، سازگاری و نوآوری حمایت می کند. هدف این دوره ارائه دانش و ظرفیتهای کافی برای برنامهریزی و مدیریت گردشگری در مناطق روستایی به گونهای است که به توسعه فراگیر، پایدار و تابآور کمک می کند.
ایجاد مهارت برای حمایت از گردشگری و توسعه روستایی
مخاطبان هدف این جلسه آموزشی، مدیران مسئول گردشگری روستایی ادارات ملی گردشگری از سراسر منطقه بودند. حدود 35 شرکتکننده از 10 کشور به نمایندگی از مصر، عراق، اردن، لبنان، عمان، قطر، عربستان سعودی، سوریه، امارات متحده عربی و یمن به حاضران پیوستند.
جلسات بر موضوعاتی مانند گنجاندن ابعاد پایداری در برنامهریزی گردشگری، تعیین شاخصهایی برای سنجش استراتژیهای گردشگری روستایی، پرداختن به ویژگیهای عرضه و تقاضای گردشگری روستایی، درک مفهوم مشارکت جامعه از طریق گردشگری مبتنی بر جامعه و انجام تمرینهای عملی در مورد تجربیات مرتبط با غذا، ماجراجویی، فرهنگی و اکوتوریسم متمرکز بود.
برنامه گردشگری UNWTO برای توسعه روستایی
برنامه گردشگری UNWTO برای توسعه روستایی با چشماندازِ تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه طراحی شده است. هدف آن ارتقای نقش گردشگری در ارزشگذاری و حفاظت از مناطق روستایی همراه با مناظر، سیستمهای دانش، تنوع طبیعی و فرهنگی، ارزشهای محلی و فعالیتهای مختص این مناطق است. هدف این برنامه همچنین ترویج رویکردهای نوآورانه و متحولکننده برای توسعه گردشگری در مقاصد روستایی است که به سه ستون پایداری، یعنی اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، در راستای اهداف توسعه پایدار کمک میکند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/