برپایی 300 برنامه متنوع در استان‌ها به مناسبت هفته صنایع‌دستی/ از افتتاح ۹۰ پروژه تا عرضه ۵۵ اثر فاخر صنایع‌دستی برای نخستین‌بار

افتتاح ۹۰ پروژه با ظرفیت اشتغالزایی ۹۷۷ نفر و حجم سرمایه‌گذاری ۲۳۳ میلیارد تومانی شامل ۶۰ کارگاه تولیدی، ۱۸ بازارچه و فروشگاه، ۹ موزه یا خانه صنایع‌دستی، ۲ مرکز آموزش و افتتاح اولین محله‌های صنایع‌دستی و برگزاری نمایشگاه آثار فاخر صنایع‌دستی که برای نخستین‌بار انجام می‌شود از جمله برنامه‌های متنوع هفته صنا‌یع‌دستی هستند.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، ویدا توحدی مدیر کل دفتر آموزش و ترویج صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نشست خبری معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی که صبح امروز چهارشنبه 17 خردادماه 1402 در سالن فجر برگزار شد، بیان کرد: امروز را با عنوان روز صنایع‌دستی و رسانه نام‌گذاری کرده‌ایم به این دلیل که حوزه ترویج و آموزش پیوند عمیقی با حوزه رسانه دارد.

او با اشاره به برنامه‌ریزی برای برگزاری ۳۰۰ رویداد از تاریخ ۲۰ تا ۲۶ خرداد در تمامی استان‌های کشور به تشریح این برنامه‌ها در هفته صنایع‌دستی پرداخت و افزود: در تمامی استان‌ها برنامه‌های متنوعی برنامه‌ریزی شده است. همچنین افتتاحیه هفته صنایع‌دستی با حضور مهندس ضرغامی و سعد القدومی رئیس شورای جهانی صنایع‌دستی در اصفهان برگزار می‌شود.

توحدی به اتصال بین شهر عنبران (شهر ملی گلیم) در استان اردبیل به روستای عنبران محله (روستای ملی گلیم) در استان گیلان، برگزاری نمایشگاه ملی در باغ موزه چهلستون، نشست با تشکل‌های صنایع‌دستی و محیط زیست، سفر به زنجان (شهر ملی ملیله) بازدید از شهر بروجرد به‌عنوان برنامه‌های این هفته اشاره کرد.

او در ادامه به کارهای صورت گرفته در حوزه آموزش اشاره کرد و افزود: چالش ارزیابی هنرمندان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با انتقال فرایند اخذ گواهینامه‌ها به وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که با پیگیری‌های مهندس ضرغامی صورت گرفت مرتفع خواهد شد.

مدیر کل دفتر آموزش و ترویج صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به آغاز آموزش روستاهای مرزی اشاره کرد و از ابلاغ این موضوع به ۱۶ استان کشور از سوی معاون صنایع‌دستی برای آموزش دورافتاده‌ترین روستاهای کشور خبر داد.

راه‌اندازی هلدینگ برای گردهم آوردن تمامی بازیگران صنایع‌دستی

فرزاد اوجانی سرپرست دفتر بازاریابی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به برگزاری نمایشگاه سراسری استان اصفهان با دو رویکرد تقویت اقتصاد صنایع‌دستی و معرفی و نمایش تولید زنده آثار، ادامه داد: برای رویکرد نخست ۷۵ غرفه فروش را در باغ موزه چهلستون راه‌اندازی کردیم و برای دومین رویکرد هنرمندان ۳۱ استان در ۳۵ رشته به‌طور زنده مراحل تولید هنرهای صنایع‌دستی را به نمایش می‌گذارند تا مراجعان مراحل تولید اثار را ببینند.

او با اشاره به اینکه برای نخستین‌بار نمایشگاه فروش آثار فاخر را نیز برگزار خواهیم کرد، ادامه داد: در این نمایشگاه که از ۲۵ خرداد تا اول تیرماه برگزار می‌شود، ‌۵۵ اثر از ۱۵ استان با ارزش ۲۰ میلیارد تومان عرضه می‌شود.اوجانی افزود: از تمامی گالری‌های تهران و فروشگاه‌های صنایع‌دستی که در تهران فعالیت می‌کنند برای حضور در این نمایشگاه دعوت شده و ۳۰ بیلبورد شهری نیز برای تبلیغات در نظر گرفته شده است.

تولید زنده آثار در فضای هشتی وزارتخانه با همکاری پژوهشکده هنرهای سنتی و حضور هنرمندان صنایع‌دستی در سازمان برنامه و بودجه از ۲۰ تا ۲۵ خردادماه برای تقویت اقتصاد صنایع‌دستی از دیگر برنامه‌های مورد اشاره سرپرست دفتر بازاریابی و تجاری‌سازی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی برای هفته صنایع‌دستی بود.

اوجانی به راه‌اندازی هلدینگ صنایع‌دستی برای گردهم آوردن تمامی بازیگران صنایع‌دستی اشاره کرد و افزود: هم‌جوشی با اتاق‌های بازرگانی مشترک ایران و سایر کشورهای هدف دیگر کار در حال انجام‌است که اولین جلسه با دبیرهای برخی اتاق بازرگانی از جمله آذربایجان ده روز قبل برگزار شد.

او ابراز امیدواری کرد با کارهای در حال انجام در حوزه بازرگانی و صادرات شاهد رشدی روزافزون باشیم.

افتتاح ۹۰ پروژه با ظرفیت اشتغالزایی ۹۷۷ نفر در هفته صنایع‌دستی

محمدحسین عسکرپور سرپرست دفتر حمایت از تولید صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به افتتاح ۹۰ پروژه با ظرفیت اشتغالزایی ۹۷۷ نفر با حجم سرمایه‌گذاری ۲۳۳ میلیارد تومان در هفته صنایع‌دستی، افزود: این پروژه‌ها شامل ۶۰ کارگاه تولیدی، ۱۸ بازارچه و فروشگاه، ۹ موزه یا خانه صنایع‌دستی، ۲ مرکز آموزش و افتتاح اولین محله‌های صنایع‌دستی (محله بالامف و اسحاق بیگ) در شیراز است.او با بیان اینکه اقتصادی شدن بافت تاریخی به حیات آن کمک می‌کند، به اجرای این رویکرد با رویکرد صنایع‌دستی در استان‌های شیراز و اصفهان اشاره کرد.عسکرپور در ادامه به تصویب تنبور دوزی، ابروباد سازی کاغذ، لنج‌سازی سنتی، ریخته‌گری احجام هنری-کاربری (شن و ماسه)، قطاعی‌پارچه، چاپ باسمه‌ای، تکه چینی نامنتظم چوب، سفیدگری (پیشه وابسته) به‌عنوان هشت رشته جدید صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد.او  به برگزاری کارگاه سه روزه‌ با عنوان «تجلی صنایع‌دستی در فضاهای عمومی شهری» اشاره کرد و افزود: این کارگاه در تاریخ ۲۳ تا ۲۵ خردادماه ۱۴۰۲ با همکاری سازمان زیباسازی و معاونت صنایع‌دستی برگزار می‌شود. محور میدان آزادی تا تقاطع یادگار انتخاب شده که هویت صنایع‌دستی به شهر اضافه شود. شروع صدور کارت شناسایی هنرمندان صنایع‌دستی از ۲۹ خردادماه با اولویت هنرمندان پیشکسوت، اختتامیه گام اول و ‌دوم رویداد ملی سه گام، حضور فعال بوم‌گردی‌ها در نمایشگاه اصفهان و ارائه صنایع‌دستی هر منطقه، انتخاب ۳۰۵ تولیدکننده برتر از بین ۵۱۷ هزار تولیدکننده کشور برای به صادرکنندگان از دیگر نکات مورد اشاره سرپرست دفتر حمایت از تولید صنایع‌دستی و هنرهای سنتی بود.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14020317957212

برچسب‌ها