بهگزارش میراث آریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی، حمزه پهلوانی با اعلام این مطلب اظهار کرد: براساس مجوز صادره از پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در این پروژه ضمن تعیین عرصه محوطههای حاجیفیروز، ساخسیتپه، نظامآباد، قالاباشی و میرآباد، حد حریم محوطههای مذکور نیز پیشنهاد خواهد شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نقده افزود: انجام فعالیت گمانهزنی بسته به وسعت محوطهها متغییر بوده و انتظار میرود در برخی محوطهها تعداد گمانهها به بیش از ۲۰ گمانه نیز برسد.
او تصریح کرد: ابعاد گمانهها ۱ در ۱ متر بوده و عمق آن متناسب با لایههای فرهنگی متغییر از ۱ متر تا ۱۸۰ سانتیمتر است و تاکنون در برخی گمانهها شواهدی از لایههای استقراری متعلق به هزاره سوم و دوم ق.م شناسایی شده است.
پهلوانی خاطرنشان کرد: انتظار میرود در پایان فعالیت گمانهزنی باستانشناختی ضمن تعیین عرصه محوطههای فوق بتوان درک بیشتری از محوطههای شاخص دشت سولدوز به دست آورد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نقده اضافه کرد: انجام فعالیت باستانشناختی در این تپهها انتظار می رود تا پایان شهریورماه ادامه پیدا کند.
او گفت: با توجه به جایگاه بالای دشت سولدوز در روند شکلیابی و توسعه فرهنگهای غنی دوران پیش از تاریخ منطقه شمال غرب ایران ضرورت صیانت از تپههای منطقه وجود دارد و نخستین گام برای این کار تعیین عرصه و حریم است.
انتهای پیام/
نظر شما